Jo ennen Veikkausliigan kauden alkua oli odotettavissa, että nuoret pelaajat tulevat saamaan kauden aikana mukavasti tilaisuuksia näyttää osaamistaan. Koronapandemian aiheuttaman talouskriisin vuoksi seuroilla on vähemmän varoja arvokkaisiin hankintoihin, ja myös viiden vaihdon sääntö helpottaa pelaajarotaatiota. Otteluruuhkassa kun tarvitaan myös lepoa.

Maalivahteja kuitenkin harvemmin kesken pelin vaihdellaan. Joka tapauksessa lepovuoroja tunnutaan jakavan nyt myös maalivahdeille, koska koronavuonna kausi pelataan totuttua tiivimmällä aikataululla läpi.

Ennen torstaita vain kuusi joukkuetta (KuPS, HJK, FC Lahti, HIFK, IFK Mariehamn ja TPS) oli peluuttanut kauden kaikissa otteluissa yhtä ja samaa maalivahtia. Torstaina joukosta poistuu FC Lahti, joka on nimennyt illan avauskokoonpanoonsa vuonna 2000 syntyneen Joona Tiaisen.

20-vuotias Tiainen pelasi viime kauden lopussa kaksi peliä Veikkausliigaa, mutta tällä kaudella torstain vieraspeli HJK:ta vastaan on miehen ensimmäinen ottelu. Ykkösvahti Patrick Rakovsky istuu lahtelaisten vaihtopenkillä. Tiainen kohtasi HJK:n myös viime lokakuussa europlayoffeissa, joissa HJK eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun kautta.

FC Lahti

@FCLahti1996
⚫️ FC Lahden avaus HJK:ta vastaan ⚫️

Vaihdossa: 33 Rakovsky, 6 Virta, 18 Jäntti, 19 Isotalo, 20 Eninful, 24 Auranen.

#FCLahti #Veikkausliiga #Lahti #HJKLAH

Tiaisesta tulee samalla jo kolmas 2000-luvulla syntynyt suomalaismaalivahti, joka pääsee tämän kauden Veikkausliigassa pelaamaan. Aiemmin vuoronsa olivat saaneet vuonna 2002 syntyneet Matias Riikonen (Ilves) ja Matias Niemelä (RoPS). Riikonen on pelannut jo kolme ottelua, joissa hän on pitänyt yhden nollan, keskiviikkona RoPS:ia vastaan. Vastustajan maalia vartioineelle Niemelälle sama ottelu oli Veikkausliiga-debyytti.

Eemeli Reponen

@EemeliR
Tämä on kyllä kerrassaan mahtavaa -> Kaksi -02 syntynyttä debytoinut tällä kaudella. Ja mahtavaa työtä seuroilta & valmentajilta. Lisäksi extraa että maalivahdit täysin oikeassa paikassa ja hyviä pelejä 👌

Jeremias Fisk

@MonsieurFisk
Ohhoh, alustavien kokoonpanojen mukaan RoPS on penkittänyt Kompallan ja 18-vuotias Matias Niemelä avaa maalilla.
#veikkausliiga