RB Leipzigin sensaation sankariksi nousi malliesimerkki Red Bullin jalkapallokoneistosta – Yhdysvalloissa maalia pidettiin jopa historiallisena

© Kuva: Getty Images

Tyler Adams ei ollut kerännyt juurikaan huomiota ennen torstaista Mestarien liigan iltaa. 21-vuotias keskikenttäpelaaja sai kunnian tehdä voittomaalin Atlético Madridia vastaan johdattaen RB Leipzigin ensimmäistä kertaa Mestarien liigan välierään.

Adamsin laukaus muutti Atléticon puolustajasta suuntaa ja meni lopulta Jan Oblakin yli. Osuma oli Adamsille ensimmäinen RB Leipzigin paidassa, jossa hän on nyt pelannut 28 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien. Adams siirtyi tammikuussa 2019 Leipzigiin Red Bullin toisesta joukkueesta New York Red Bullsista. Siirtosumma oli 2,6 miljoonaa euroa.

Adams on erinomainen esimerkki siitä, miten Red Bull toimii jalkapallomaailmassa. Red Bullilla on neljä seuraa ympäri maailman; Saksassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Näin ollen seura pystyy kiinnittämään maailmanlaajuisesti suuren määrän pelaajia niin sanotusti omaan talliinsa.

Sinänsä onkin todella kuvaavaa, että Leipzigin sankariksi nousi nimenomaan Adams, joka on koulittu New Yorkissa, siirretty olemattomalla siirtosummalla Saksaan, ja nyt hän ratkaisi Red Bullin seuralle välieräpaikan maailman kovimmassa seurajoukkueturnauksessa, Mestarien liigassa. Adamsin ura NY Red Bullsissa käynnistyi 11-vuotiaana seuran akatemiassa.

RB Leipzig otti ilon irti Twitterissä, kun Adams nousi voiton takuumieheksi. Eräs seuraaja ihmetteli kovaan ääneen Adamsin vaihtoa 72. minuutilla, mutta lopullisen naurun sai RBL. Samalla Adamsista tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa Mestarien liigan puolivälieristä eteenpäin.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Adamsin osumaa on ylistetty yhdysvaltalaisissa medioissa erittäin tärkeäksi nimenomaan yhdysvaltalaisen jalkapallon kannalta.

– Tämä tuntuu historialliselta hetkeltä yhdysvaltalaisille seurajalkapallossa ja maailman huipulla, Mestarien liigassa, CBS:n juontaja Kate Abdo totesi CBS:n lähetyksessä.

Adamsin maali oli hieman onnekas. Uusinnan perusteella näytti jopa siltä, että Adamsin laukaus olisi mennyt ohi maalin, jolloin osuma olisi pitänyt merkata omaksi maaliksi. Maali merkattiin joka tapauksessa Adamsille.

– Se oli onnekas pomppu, mutta ne lasketaan ihan yhtä lailla maaleiksi kuin muutkin, joten se käy minulle, Adams sanoi CBS Sportsille.

Peli oli Adamsille vasta toinen Mestarien liigassa.

– Siksi tämä on niin hienoa minulle. Kun Mestarien liigan kausi käynnistyi, olin loukkaantuneena, joten on todella hienoa päästä nyt pelaamaan täydessä kunnossa ja näyttämään, että minusta on tähän.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.