Ei joukkueita Valioliigasta. Ei La Ligasta. Ei liioin Serie A:sta.

Kyseessä on ensimäinen kerta koko Mestarien liigan historiassa, kun näistä kolmesta suuresta liigasta ei nähdä ainuttakaan seuraa kilpailun välierävaiheessa. Ja tämä tapahtui kaiken lisäksi kaudella, kun pudotuspelivaiheessa nähtiin ensimmäisen kerran koskaan vain TOP 5 -liigojen joukkueita. 16 parhaan joukkoon selviytyi neljä joukkuetta La Ligasta, neljä Valioliigasta ja kolme Serie A:sta, mutta niin vain neljän parhaan joukkoon ei näistä 11:sta päässyt mikään nippu.

Välierät pelataan Saksa-Ranska -maaotteluina. Jo aiemmin oli varmistunut välieräpari PSG-RB Leipzig. Lauantai-iltana selvisi, että perjantaina Barcelona 8-2 murskannut Bayern München kohtaa toisessa välierässä Olympique Lyonnais’n.

Lyon pudotti puolivälierässä Manchester Cityn ehjän esityksen jälkeen. Johtoon se karkasi jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä, kun norsunluurannikkolainen Maxwel Cornet sijoitti tarkasti pallon maaliin. Tilanne tarkastettiin paitsion varalta videolta, mutta maali hyväksyttiin. Cornet on tehnyt nyt neljä viimeisintä Mestarien liiga -maaliaan juuri Manchester Cityä vastaan.

Manchester City nousi tasoihin 69. minuutilla, kun kapteeninnauhaa kantanut Kevin De Bruyne sijoitti pallon verkkoon. Lyon ei kuitenkaan taipunut.

Valmentaja Rudi García otti hieman yllättäenkin Memphis Depayn vaihtoon ja siirsi kentälle Moussa Dembélén. Vaihto toimi, sillä juuri Dembélé johdatti maaleillaan Lyonin 3-1 -voittoon.

79. minuutilla Dembélé karkasi paitsion rajamailta ja sijoitti pallon City-vahti Edersonin jalkojen välistä maaliin. City sai vähän myöhemmin loistavan tilaisuuden tasoitukseen, mutta Raheem Sterling nosti pallon avopaikasta yli maalin. Koska Citylle ei maistunut, siirsi Dembélé Edersonin sylkemästä paluupallosta loppunumeroiksi 3-1.

Lyon pudotti edellisessä vaiheessa Juventuksen ja teki nyt selvää Manchester Citystä. Altavastaaja puolusti upeasti ja ansaitsi voittonsa, mutta kieltämättä Mestarien liigan pudotuspelit ovat tarjonneet melkoisia sensaatioita.

Mestarien liigan välieriä ei ole pelattu koskaan ilman edustusta Englannista, Espanjasta tai Italiasta. Kilpailun edeltäjän Euroopan Cupin historiassa moinen tapahtui viimeksi kaudella 1990-1991. Tuolloin Belgradin Punainen Tähti kaatoi loppuottelussa Marseillen rankkareilla. Välierissä putosivat Bayern München ja Moskovan Spartak.

Kahta ranskalaisseuraa ei ole välierävaiheessa nähty koskaan.

Kaikki neljä välieräjoukkuetta tulevat maista, jotka pelasivat viimeisimmät sarjapelinsä joko maalis- tai kesäkuussa. Ligue 1 -kausi jäi maaliskuussa koronaviruksen takia kokonaan kesken ja muita aiemmin koronatauolta palannut Bundesliiga päättyi jo kesäkuun lopussa. Serie A:n, La Ligan ja Valioliigan kaudet venyivät heinäkuun loppupuolelle. Pudotuspelien pelaaminen yksiosaisisina lienee hyödyttänyt altavastaajia.

Ottelu PSG-RB Leipzig pelataan tiistaina kello 22 Suomen aikaa. Bayern München ja Lyon kohtaavat keskiviikkona samalla kellonlyömällä.