Kun Internazionale ja Shakhtar Donetsk mittelevät maanantai-iltana Eurooppa-liigan toisesta finaalipaikasta, tulee jommankumman joukkueen komea putki katkeamaan. Inter ei ole hävinnyt kymmeneen otteluun ja on voittanut viisi viimeistä peliään. Shakhtar Donetskin tappiottomien pelien putki on puolestaan venynyt jo 14 peliin.

Tänään pelataan kuitenkin loppuun saakka. Final Eight -turnaus jatkuu yksiosaisin otteluin, joten jos tilanne on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, haetaan ratkaisua jatkoajalta ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailusta.

32-vuotias brassihyökkääjä Taison on pelannut Shaktarissa jo seitsemän ja puoli kautta, ja lukeutuu joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin. Taison teki puolivälierässä Baselia vastaan yhden maalin ja syötti toisen. Vaikka Inter onkin monien mielestä ennakkosuosikki, uskoo konkari vakaasti ukrainalaisjoukkueen mahdollisuuksiin.

– Tietysti joukkuetta, joka sijoittuu toiseksi Serie A:ssa, täytyy pitää tarkkaan silmällä, Taison sanoi UEFA:n kotisivujen haastattelussa.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Interillä on mahtavia pelaajia ja useita maajoukkuepelaajia. Tämä on tärkeä ottelu kaikille. Peli pelataan yksiosaisena, joten minusta tilanne on 50-50.

– Emme päässeet tänne sattumalta, vaan ansaitsimme paikkamme välierissä. Nyt toivomme toistavamme esityksen, jolla kaadoimme Baselin 4-1. Tietysti kunnioitamme Interiä, mutta emme lakkaa pelaamasta omalla tavallisella tavallamme.

Shakhtar Donetsk on pelannut Eurooppa-liigan finaalissa kerran aikaisemminkin, keväällä 2009. Tuolloin kilpailu tunnettiin viimeistä kauttaan vanhalla nimellä UEFA Cup, ja Shakhtar juhli lopulta mestaruutta. Finaalissa kaatui Werder Bremen brasilialaisten Luiz Adrianon ja Jádsonin maaleilla.

Lähde: Football-Italia