Thomas Tuchel nosti esiin PSG:n merkkipäivän: ”Emme tule unohtamaan tätä”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan Final Eight -turnaus käynnistyi keskiviikkona Lissabonissa todellisella trillerillä. PSG oli jo haudan partaalla Atalantaa vastaan, mutta nousi kahdella loppuhetkien maalilla tappioasemasta 2-1 -voittoon ja välieriin.

PSG:n saksalaisvalmentaja Thomas Tuchel tuuletti voittomaalia vaihtopenkillä antaumuksella, vaikka miehen jalka olikin paketissa. Pelinjälkeisessä haastattelussa Tuchel muistutti siitä, että voitto tuli seuran merkkipäivänä.

– Tänään (12.8.2020) on seuran perustamisen 50-vuotispäivä, ja sille sattui juuri tällainen peli. Olemme pelanneet historiallisen kauden neljän mestaruuden myötä, ja nyt olemme välierissä. Emme tule unohtamaan tätä vuosipäivää, Tuchel totesi Sportin mukaan.

Tuchel kehui eritoten pelaajiensa asennetta, joka ei repsahtanut missään vaiheessa.

– Minulla ei ollut tunnetta, ettemmekö voisi tehdä maalia. Sanoin apulaisvalmentajilleni, että jos teemme maalin, teemme varmasti toisen heti sen perään. Pelasimme erittäin, erittäin vahvan ottelun ja ansaitsimme voiton ehdottomasti.

– Emme ikinä luovuttaneet. Lopulta meillä oli tietysti myös onnea, mutta kun katsotaan koko peliä, oli voitto ehdottoman ansaittu. Pelasimme hyvän pelin ja hallitsimme toista puoliaikaa. Pelasimme suuremmalla itseluottamuksella ja löysimme hyvän rytmin.

– Vaihdosta sisään tulleet pelaajat olivat poikkeuksellisia. He pelasivat hyvällä fiiliksellä ja käänsivät pelin meille. Maalit tulivat tosi myöhään, mutta kyse on myös asenteesta. Tämä on yhtenäinen ryhmä, Tuchel lisäsi.

Tasoitusmaalin tehnyt puolustaja Marquinhos oli niin ikään juhlatunnelmissa ottelun jälkeen.

– Tämä on suuri juhla. Tiesimme, että pelistä tulee vaikea, mutta pelasimme hyvän ottelun. Vaihdot ratkaisivat. Meillä on korkeatasoinen joukkue ja ansaitsimme maalimme. Meillä oli tilaisuuksia aiemminkin, mutta uskoimme itseemme loppuun saakka ja lopussa onnistuimme, Marquinhos totesi Sky Sportsin haastattelussa.

– Ei Atalanta meitä yllättänyt. Tiesimme, että meidän on oltava valmiita alusta lähtien, mutta ensimmäinen maali toi meille vaikeuksia. Tällaista on jalkapallo. Kun pelaa mahtavan ottelun, kaikki on mahdollista.

Välierässä PSG saa vastaansa joko Atlético Madridin tai RB Leipzigin. Loppuottelua Marquinhos ei halua vielä ajatella.

– On liian aikaista ajatella finaalia. Nyt meidän täytyy levätä ja ajatella välierää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.