Tommi Pikkaraisella voitokas startti eurokentillä – Celtic ulos Mestarien liigasta

© Kuva: Getty Images

Liettualaisen FK Riteriain valmentajaksi muutama viikko sitten palkattu Tommi Pikkarainen sai erinomaisen startin urakkaansa eurokentillä, kun Riteriai pudotti Eurooppa-liigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella irlantilaisen Derry Cityn. Voitto irtosi jatkoajan jälkeen maalein 3-2, hyökkääjä Donatas Kazlauskasin tehtyä voittomaalin heti jatkoajan alkajaisiksi. Kazlauskasin hyökkääjäpari Gytis Paulauskas teki kaksi muuta maalia.

Suomalainen Akseli Kalermo pelasi Riteriain laitapuolustajana täydet 120 minuuttia. Riteriaista tuli ensimmäinen paikkansa toisella kierroksella lunastanut joukkue. Toisen kierroksen otteluparit arvotaan maanantaina.

Torstaina jatkopaikkoja tavoittelevat Veikkausliigan seurat Honka, Inter ja Ilves. Honka kohtaa kello 20 alkavassa ottelussa tanskalaisen Aarhusin, Ilves kello 22 alkavassa ottelussa irlantilaisen Shamrock Roversin ja Inter samaan aikaan unkarilaisen Honvedin. Kaikki ottelut pelataan vieraskentällä tyhjille katsomoille.

Sekä Eurooppa-liigan että Mestarien liigan karsinnat pelataan koronavuoden takia yksiosaisina. Tiistain ja keskiviikon aikana pelattiin valmiiksi Mestarien liigan toinen karsintakierros.

Kenties suurin yllätys oli skotlantilaisen Celticin putoaminen. Celtic taipui kotikentällään unkarilaiselle Ferencvarosille 1-2 ja jatkaa pelejään Eurooppa-liigan karsinnoissa. Puolan mestari Legia Varsova hävisi jatkoajan jälkeen kyproslaiselle Omonialle maalein 0-2.

KuPS:n karsinnoissa pudottanut Molde jatkaa Mestarien liigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle, kun se voitti vieraissa slovenialaisen Celjen 2-1. Moldovan mestari Sheriff Tiraspol taipui vieraissa azerbaidzhanilaiselle FK Karabakhille samoin 1-2 -numeroin. Suomalainen Sebastian Dahlström istui koko pelin vaihtopenkillä. Niin ikään HJK:sta tutut William Parra ja Faith Friday Obilor olivat Sheriffin avauskokoonpanossa.

Mestarien liigan toisen karsintakierroksen isoin peli pelattiin jo tiistaina. Siinä kreikkalainen PAOK pudotti jatkosta turkkilaisen Besiktasin maalein 3-1.

Myös Mestarien liigan seuraavan, kolmannen karsintakierroksen otteluparit arvotaan maanantaina.