Veikkausliigapelissä käsirysyn uhka ja sylkemistä – ”Täysin seuran arvojen vastaista”

© Kuva: Juha Tamminen
Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Perjantaina pelattu veikkausliigaottelu Haka-KuPS oli päättyä ikävään välikohtaukseen loppuvihellyksen jälkeen. Tunteet kuumenivat Tehtaan kentällä, ja aktiivisempana osapuolena oli pieni osa Hakan kannattajaryhmän Hakapeliittojen kannattajista.

Kannattajat rynnivät kohti KuPS-kannattajien katsomonosaa. Järjestyksenvalvojat olivat kuitenkin tilanteen tasalla ja pysäyttivät yrityksen ajoissa. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

– Perjantain kotiottelussamme KuPS:a vastaan nähtiin valitettava välikohtaus ottelun päättymisen aikoihin. Muutama kotijoukkueen kannattaja ryhtyi välikohtaukseen vieraskannattajien sekä järjestyksenvalvojien kanssa, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Emme missään nimessä hyväksy perjantain kaltaista käyttäytymistä. Se on täysin seuran arvojen vastaista.

Huttunen kertoo, että tapahtumat aiotaan käydä läpi seuran kannattajien kanssa. Tapaamisen jälkeen päätetään mahdollisista jatkotoimista.

– Pyydänkin anteeksi niiltä katsojilta, sekä KuPS:n kannattajilta, jotka joutuivat näiden häiriköiden kohteeksi, ex-huippumaalivahti lisää.

Iltalehti kertoo jutussaan, että tilanteen vakavuutta lisää se, että muutaman Haka-fanin epäillään syljeskelleen kohti KuPS:n faneja sekä tilannetta rauhoittelemaan tullutta pelaajaa kohti. Tämä on koronaviruspandemian aikana erityisen raskauttavaa ja paheksuttavaa toimintaa. Olli Huttunen kertoi Iltalehdelle olevansa asiasta tietoinen.

– Asiaa selvitellään ja siihen tullaan puuttumaan. Tämä on vakava asia.

Tapauksesta on sekä video- että kuvamateriaalia. Olli Huttusen mukaan esimerkiksi porttikiellot ovat mahdollisia.

Itse ottelun voitti KuPS maalein 4-2. Suomenmestareille osuivat Lucas Rangel kahdesti sekä Usman Sale ja Ats Purje kerran. Hakan maalit tekivät Anton Popovitch ja Samuel Chidi.

Haka on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen yhä voitoitta. Neljän tasapelipisteen turvin se on pitänyt toistaiseksi kuitenkin TPS:n ja RoPS:n takanaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!