Miika Juntusen onnistunut debyytti KPV:n päävalmentajana (4-0 -voitto SJK Akatemiasta) vei päähuomion Ykkösen keskiviikon kierroksella, mutta kierros tarjosi kokonaisuudessaan runsaasti puheenaiheita. Kulmakarvoja nostatti aivan varmasti esimerkiksi Jaron tyly 6-1 -murskavoitto VPS:stä Pohjanmaan derbyssä.

VPS oli sarjataulukossa ennen keskiviikkoa vielä niukasti Jaron edellä, mutta nyt se sai Pietarsaaressa kyytiä oikein kunnolla. Jaron kuusi maalia jakautuivat viidelle eri pelaajalle. 20-vuotias Severi Kähkönen teki jo kauden viidennen maalinsa ja nousi maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Kaksi maalia teki vain yhdysvaltalainen Wilterlynd Inalien. Ensimmäinen Inalienin maaleista, 54. minuutilla syntynyt 4-0 -maali oli aivan upea, kuten alempana olevasta Ykkösen Twitter-tilin klipistä näkyykin. Ensimmäinen kosketus oli aivan fantastinen.

– Emme selvästi olleet valmiita otteluun, ja siksi se näytti tältä. Jaro voitti ykkös- ja kakkospallot, olivat koko ajan askeleen edellä, ja he yllättivät sillä ei vain minut mutta ehkä myös pelaajat, VPS:n päävalmentaja Christian Sund totesi ottelun jälkeen Vepsun kotisivujen otteluraportin mukaan.

Minna Kallasvuo

@MKallasvuo
H-E-R-R-A-N-T-Ä-H-D-E-N sentään, #Vepsu 😱 #ykkönen #jalkapallo #Vaasa

Vaasan Palloseura

@VPS1924
FT: 6-1. Jaro voittaa derbyn tennislukemin. Onnittelut Pietarsaareen hyvästä pelistä.

#seuraaraitaa #Vepsu

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Pietarsaarelaiset saivat eilen makeaa mahan täydeltä, mutta herkutellaan vielä vähän - Wilterlynd Inalienin ensimmäistä kosketusta ja maalia voisi katsella uudelleen ja uudelleen. 😍 @FFJaro #Ykkönen

Suurta draamaa koettiiin Kotkassa pelatussa Kymenlaakson derbyssä, jota ihasteli paikan päällä jopa 1 871 katsojaa – Ykkösen kauden uusi ennätysyleisö. Vierasjoukkue johti peliä kahteen otteeseen Nathael Ishiin ja Jari Hasselin maaleilla, mutta rankkarin upottanut David Ramadingaye ja Antti Mäkijärvi toivat isännät tasoihin.

Trilleri ratkesi lisäajan neljännellä minuutilla, kun KTP sai kulmapotkun. Korkeimmalle nousi espanjalaispuolustaja Ruxi, joka sai tuulettaa derbyn voittomaalia. MYPA:n maalilla Tomas Turunen pelasi vahvan ottelun, ja piti joukkueensa hyvin mukana pelissä. MYPA on saanut viidestä pelistään vain yhden pisteen ja on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Juho Hannukainen

@suhohannukki
Olipahan kerrassaan viihdyttävää jalkapalloa ja @KTPKotka:lle lopulta täysin ansaittu kotivoitto! Ilman #MYPA-veskari @TomasTurunen torjuntoja peli olisi voinut päättyä isännille 8-4 tjsp. ⚽️ #KTP #Kotka #Kouvola #Ykkönen #sukille #KymenlaaksonDerby

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Ei Kymenlaakson derbyä ilman suurta draamaa - @MyPaJuniorit johtaa ottelua kahteen otteeseen, mutta @KTPKotka nousee 1 871 katsojan edessä 3-2-voittoon tällä @Ruxiiii4:n lisäaikamaalilla. 👏 #Ykkönen

KTP jatkaa sarjassa sijalla kaksi ja kuroi sarjakärki AC Oulun etumatkaa kahdella pisteellä kiinni. AC Oulu jäi keskiviikkona Kajaanissa 1-1 -tasapeliin, ja johtaa sarjaa nyt viiden pisteen erolla. Pistemenetys oli Oulun ensimmäinen, sillä se oli voittanut kaikki kuusi aiempaa otteluaan. AC Oulu ja KTP kohtaavat toisensa sarjan kärkiottelussa Raatin Stadionilla ensi lauantaina.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
18 maalia neljässä pelissä ✅
Kauden uusi yleisöennätys ja suurta draamaa Kotkassa ✅
Lähes 1 500 katsojan yleisökeskiarvo ✅

@ACKajaani pakottaa sarjakärjen ensimmäiseen pistemenetykseen, ja @FFJaro sekä @kpvedustus ovat murskaavia Pohjanmaan derbyissä. 💪 #Ykkönen

Torstainakin Ykkösessä pelataan kaksi kiinnostavaa ottelua. Porissa kohtaavat sarjan viidentenä ja neljäntenä olevat MuSa ja EIF. MuSa tiedotti keskiviikkona kaksivuotisesta sopimuksesta laitapuolustaja Matias Sallilan kanssa. Sallila kuului viime kaudella MuSan luottomiehiin, kunnes elokuussa tapahtunut loukkaantuminen pakotti hänet pitkälle sairauslomalle. Nyt Sallila on toipunut pelikuntoon.

Sallilan paluu tulee hyvään ja tarpeelliseen saumaan, sillä huippulupaavan poikamaajoukkuepelaajan Joonas Lakkamäen kausi on ohi. 18-vuotiaan oikean laitapuolustajan munuainen repesi sunnuntain MP-ottelussa.

[readmore from=Ykkönen]

MuSa:a valmentaa ottelussa kakkosvalmentaja Juha Luoma, sillä päävalmentaja Ville Ulanen suorittaa UEFA:n A-lisenssiä ja on tämän viikon pakollisessa Huuhkajaturnauksessa. MuSa:n ja EIF:n ottelussa kohtaavat myös Ykkösen parhaat maalitykit. Sarjan maalitilastoa johtaa viisi maalia tehnyt EIF:n Ayabulela Konqobe, joka valittiin keskiviikkona Ykkösen heinäkuun pelaajaksi. Jaetulla kakkossijalla ovat MuSa:n John Frederiksen ja EIF:n Darren Smith.

Ottelu Gnistan-MP on puolestaan Ricardo Duarten ensimmäinen ottelu Gnistanin valmentajana. Gnistan hakee kauden ensimmäistä voittoaan ja tiedotti keskiviikkona vahvistaneensa joukkuettaan viime kaudella EIF:ssä pelanneella Omar Jamalla.