20-vuotiasta Sandro Tonalia pidetään yhtenä italialaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista. Tonali pelasi viime kaudella 35:ssä Brescian 38 sarjaottelusta, ja lähes kaikissa näistä avauskokoonpanossa. Tehotilastoon kirjattiin yksi maali ja seitsemän maalisyöttöä.

Jesse Jorosen ja Simon Skrabbinkin edustama Brescia kuitenkin putosi sarjasta, joten keskikentän pohjapelaajan piti etsiä uutta seuraa. Tonalista olivat huhujen mukaan kiinnostuneita jokseenkin kaikki Italian suurseurat. Keskiviikkoiltana varmistui, että kilpalaulannan voitti AC Milan.

Tonali siirtyy AC Milaniin yhden kauden lainasopimuksella. Sopimukseen kuitenkin sisältyy osto-optio. Hän käyttää Milanissa pelinumeroa 8.

Vuonna 2000 syntynyt Tonali aloitti pelaamisen AC Milanin akatemiassa Lombardia Unossa. Sieltä hän siirtyi Piacenzan junioreihin ja 12-vuotiaana edelleen Bresciaan. Tonali debytoi Brescian edustusjoukkueessa Serie B:ssä 17-vuotiaana ja teki läpimurtonsa Serie A:ssa viime kaudella. Kaikkiaan hän pelasi Brescian ykkösjoukkueessa 89 ottelua, ja teki niissä seitsemän maalia.

Tonali on ehtinyt myös debytoimaan jo Italian A-maajoukkueessakin. Vaikka hän mahtuisi ikänsä puolesta vielä helposti alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, on takana jo kolme A-maaotteluakin.

[readmore from=Tonali-Sandro]

– Toivotamme iloksemme Sandro Tonalin tervetulleeksi AC MIlaniin. Hän on yksi kansainvälisen jalkapallon lupaavimmista nuorista. Sandro rakastaa tätä seuraa ja ymmärtää sen arvot, AC Milanin toimitusjohtaja Ivan Gazidis kommentoi.

Sky Sport Italian siirtoasiantuntija Gianluca Di Marzion mukaan AC Milan maksaa lainakaudesta Brescialle 10 miljoonaa euroa. Osto-option arvo on 20 miljoonaa euroa. Lisäksi Brescia pidättää itsellään oikeuden tiettyyn prosenttiosuuteen Tonalin mahdollisen jatkosiirron korvaussummasta.