Brasilia tasa-arvon asialla – liittyi harvalukuiseen joukkoon, joka maksaa maajoukkueille samat palkkiot

© Kuva: Getty Images

Brasilian jalkapalloliitto on liittynyt harvalukuiseen joukkoon. Se tiedotti, että jatkossa maan naisten maajoukkueen pelaajat saavat edustustehtävistään samat palkkiot kuin miesten maajoukkueen pelaajatkin.

Kaikki harjoitusleireille ja otteluihin osallistuvat brasilialaiset mies- ja naispelaajat saavat siis jatkossa saman päiväkohtaisen korvauksen ja samat palkkiosummat. Jalkapalloliiton puheenjohtajan Rogerio Caboclon mukaan asiasta päätettiin maaliskuussa.

– Tämän vuoden maaliskuusta lähtien CBF on päättänyt maksaa tasa-arvoiset palkkiot ja päiväkorvaukset miesten ja naisten jalkapalloilussa, Caboclo totesi BBC:n mukaan.

– Sukupuolten välistä eroa ei enää ole, vaan CBF kohtelee miehiä ja naisia tasa-arvoisesti.

Menestykseen sidottujen palkkioiden yhtenäistäminen pätee myös MM-kisoissa ja olympialaisissa.

– Naisten joukkue saa olympiavoitosta tai ensi vuoden olympialaisiin osallistumisesta samat palkkiot kuin miehetkin, Caboclo vahvisti.

Toistaiseksi vain harvassa maailman maassa maksetaan mies- ja naismaajoukkueille yhtäläisiä palkkioita. Tällaisia maita ovat Australia, Norja, Uusi-Seelanti ja Suomi. Suomessa päätös tehtiin syyskuussa 2019. Myös Englanti kertoi torstaina maksaneensa naisille ja miehille samat korvaukset tammikuusta lähtien.

Brasilian maajoukkuetta valmentaa ruotsalainen Pia Sundhage. Maajoukkueen kapteeni on legendaarinen Marta, joka on valittu kuusi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi. Brasilia on ollut mukana kaikissa naisten MM-kisoissa ja se on sijoittunut MM-kisoissa ja olympialaisissa yhteensä kolme kertaa toiseksi. Kahdeksasta Copa Américasta Brasilia on voittanut seitsemän.

Muokattu 3.9. klo 18.29: Lisätty tieto siitä, että myös Englannin jalkapalloliitto on maksanut naisille ja miehille yhtäläiset korvaukset maajoukkuepeleistä. 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.