Brittijoukkueen matkanteko mutkistui – koronavarotoimet saivat bussin alkolukon jumiin

© Kuva: Getty Images

Covid-19 sai lauantaina aikaan erikoisen episodin ennen Englannin Ykkösliigan (3. sarjataso) ottelua Accrington Stanley-Oxford United. Vierasjoukkueen matkanteko mutkistui merkittävästi koronavarotoimien takia.

Koko Oxfordin joukkue ja valmennusryhmä istui jo mukavasti bussissa ja oli valmiina starttaamaan hotelliltaan kohti ottelustadionia. Ennen bussin käynnistystä ajoneuvo kuitenkin vielä desinfioitiin alkoholipohjaisella suihkeella viruspöpöjen varalta.

Kun auto oli määrä käynnistää, eti siitä kuitenkaan tullut mitään. Bussissa on sisäänrakennettu alkolukko rattijuopumuksen varalta. Vaikka kuljettaja oli vesiselvä, desinfiointispray sai aikaan sen, ettei autolla voinut ajaa seuraavaan kuuteen tuntiin. Suihkeen alkoholipitoisuus oli 70 prosenttia, ja ainetta oli päässyt pilliin, johon kuskin piti puhaltaa ennen jokaista matkaa.

– Linja-autossa käytetty alkoholigeeli pääsi vaikuttamaan puhalluslaitteeseen. Kun kuski puhalsi siihen, auto meni toimintakyvyttömäksi kuuden tunnin ajaksi. Meidän täytyi käyttää henkilökunnan autoja, takseja ja mitä sattuu päästäksemme stadionille, Oxfordin valmentaja Karl Robinson kertoi Oxford Mailille.

Matkustusvaikeuksista huolimatta Oxford suoriutui ottelu-urakastaan erinomaisesti ja kukisti Accringtonin maalein 4-1.

Lähde: Guardian