Mainz kohtaa lauantaina kotikentällään Bundesliigan toisen kierroksen ottelussa VfB Stuttgartin. Otteluun valmistaudutaan kuitenkin hyvin erikoisissa merkeissä, sillä Mainzin pelaajat aloittivat keskiviikkona harjoituslakon.

Mainzilla piti olla treenit keskiviikkona kello 16 paikallista aikaa, mutta pelaajisto päätti yhteisymmärryksessä boikotoida niitä. Syynä tähän on solidaarisuus seuran pitkäaikaista pelaajaa, 32-vuotiasta Ádám Szalaita kohtaan. Seura oli hyllyttänyt Szalain vähän aikaisemmin, ja pelaajat aikovat palata harjoituksiin vasta, kun Szalain kanssa on asioista sovittu.

Mainz vahvisti pelaajiensa lakkoilun keskiviikkoiltana.

– Edutusjoukkueen keskiviikkoiltapäivän harjoitukset eivät toteutuneet suunnitellusti. Syynä tähän olivat joukkueen sisällä käydyt tunteikkaat keskustelut Ádám Szalaista, jonka ei ollut määrä harjoitella iltapäivällä edustusjoukkueen kanssa, tiedotteessa todettiin.

Mainzin johtokunta piti illalla kriisikokousta. Seura pitää torstaina asiasta lehdistötilaisuuden.

Mainz hyllytti unkarilaishyökkääjä Szalain harjoituksista maanantaina, virallisen selityksen mukaan puhtaasti urheilullisista syistä. Bild ja Szalain agentti Oliver Fischer olettavat päätöksen kuitenkin liittyneen siihen, että Szalai joukkueen kapteenistoon kuuluvana pelaajana oli vaatinut painokkaasti pelaajille luvattuja koronapandemian aikana leikattujen palkkojen takaisinmaksua.

– Mainz 05:n menettelyä ei voi hyväksyä. Adam ei ole tehnyt sen paremmin kentällä kuin kentän ulkopuolellakaan mitään ansaitakseen sen, Fischer kommentoi tiistaina.

[readmore from=Bundesliiga]

Szalai saapui hyllytyksestä huolimatta keskiviikkoaamuna Mainzin kuntoharjoituksiin, mutta hän joutui harjoittelemaan muusta joukkueesta erillään. Harjoitusten päätteeksi Mainzin pelaajat ja seuran taustahenkilöt kävivät kiivasta sananvaihtoa, jonka jälkeen pelaajat tiedottivat aloittavansa treenilakon.

Unkarin A-maajoukkueessa 63 ottelua pelannut Szalai pelasi Mainzissa 3,5 kautta vuosina 2010-2013. Hän palasi seuraan kesällä 2019 ilmaissiirrolla ja teki Mainzin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kaikkiaan Szalai on pelannut 113 ottelua, joissa hän on tehnyt 26 maalia.

Lähde: Transfermarkt