Saksan Bundesliigassa jumbosijalle ajautunut Schalke on antanut potkut päävalmentajalleen David Wagnerille.

Wagner, 48, nimitettiin Schalken käskyttäjäksi viime kauden alla, ja hän ehti johdattaa gelsenkircheniläiset 40 otteluun. Hänen viimeiseksi pelikseen jäi lauantain 1-3-tappio Werder Bremenille. Kauden avauskierroksella Schalke hävisi Bayern Münchenille murskalukemin 0-8.

OptaFranz

@OptaFranz
2 - #Schalke04 lose their first 2 Bundesliga matches with 1 goal scored an 11 goals conceded – it's the worst ever record of any #Bundesliga side after 2 matchdays. Shock. #S04SVW

Schalke on viimeksi voittanut ottelun Bundesliigassa tammikuun puolivälissä, kun se kaatoi Borussia Mönchengladbachin kotikentällään 2-0. Tuon voiton jälkeen Schalke on pelannut Saksan pääsarjassa 18 ottelua ilman voittoa päästäen noissa peleissä yhteensä 49 maalia ja tehden itse vain kahdeksan.

– Me kaikki toivoimme, että voisimme kääntää tilanteen David Wagnerin kanssa. Valitettavasti emme ole nähneet kauden kahdella ensimmäisellä kierroksella oikeita esityksiä ja tuloksia, jotta se voisi tapahtua, kommentoi Schalken urheilujohtaja Jochen Schneider seuran tiedotteessa.

Schalke tiedottaa Wagnerin seuraajasta tulevina päivinä.

FC Schalke 04

@s04_en
FC Schalke 04 have relieved David #Wagner of his duties with immediate effect.

#S04