HIFK:n avainpelaaja paljasti Pallo&Pullo-podcastissa joukkueen sakkokuninkaan – avasi myös erikoisen sakon suuruuden: ”Ehkä se kuulostaa naurettavalta”

© Kuva: Juha Tamminen
KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Helsingin IFK:n avainpelaajiin ja kapteenistoon kuuluva Jani Bäckman kantaa suurta vastuuta pukukopin puolella. Bäckman nimittäin toimii IFK:ssa sakkovastaavana. Keskikenttäpelaaja avasi Pallo & Pullo -podcastissa joukkueen sakkokulttuuria tarkemmin.

Sakkokulttuuri on monelle joukkueurheilun parissa eläneelle tuttu asia. Joukkueen sisällä pelaajat laativat säännöt, joita tulee noudattaa. Jokaisella joukkueella on yleensä hyvin omanlaisensa sakkolista. Jos jotain sääntöä rikkoo, joutuu maksamaan kyseisestä rikkeestä määrätyn rahasumman joukkueen yhteiseen sakkokassaan. Usein sakkokassan tuotot käytetään kauden lopussa johonkin yhteiseen matkaan tai muuhun virkistystoimintaan.

Bäckman ei pidä itseään kovinkaan ankarana sakkojen kerääjänä. Bäckmanin lisäksi sakkokenraaleina IFK:ssa toimivat Hannu Patronen sekä Jukka Halme.

– Kyllä se ihan hyvin toimii. Jos saisin ihan itse päättää, niin kyllä minä vielä rankemmalla kädellä sakottaisin. Kyllä se vähän lipsuu tällä hetkellä, mutta näillä mennään, Bäckman kertoo Pallo & Pullo -ohjelmassa.

Entinen jalkapalloammattilainen Tommi Kari, joka on Pallo & Pullo -ohjelman yksi vakioäänistä, kysyikin heti, kuka on maksanut eniten sakkoja tähän mennessä. Eli kuka on IFK:n sakkokuningas?

– En sano minä, mutta… Jos minä jotain maksan, niin lähinnä näytän esimerkkiä jätkille.

– Tuota noin. ”Tuksulle” terveisiä, että ajoissa paikalle, Bäckman toteaa viitaten lempinimellä hyökkääjä Sakari Tukiaiseen.

HIFK:n säännöistä löytyy erityisenä kohtana seuran nimen lausuminen oikein. Mikäli mediassa sanoo seuran nimen väärin, on sakko myös tuntuva. Väärällä tarkoitetaan sitä, jos seuran nimen lausuu yhteen ”hifki”. Oikea ääntämistapa on esimerkiksi ”Helsingin iiefkoo” tai ”iiefkoo”.

– Se vähän riippuu median suuruudesta ja kuinka hölmösti sen möläyttää. Se vähän vaihtelee. Käytämme siinä vähän valtaa, mutta kyllä siitä voi kolminumeroisia summia tulla, Bäckman avaa.

Perinne on ollut voimassa IFK:ssa jo pidempään.

– Se on ihan hauska juttu mielestäni. Se oli voimassa jo silloin, kun tulin vuonna 2015 seuraan. Heti tuli penaltia, jos sen sanoi ääneen. Se on sellainen perimä, jota olemme halunneet viedä eteenpäin. Ehkä jonkun mielestä se kuulostaa ihan naurettavalta, mutta minä olen digannut siitä. Toivottavasti tulevaisuudessa, kun meistä joku jättää seuran, niin perinne silti jatkuisi, Bäckman toivoo.

HIFK isännöi tänään, torstaina, HJK:ta Stadin derbyssä kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä maksullisesta Ruutu+:sta.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!