HIFK:n maalivahdille maajoukkuekutsu – paluu edustustehtäviin lähes viiden vuoden tauon jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n erinomainen maalivahti Arnold Origi on kutsuttu Kenian A-maajoukkueeseen. Kenian päävalmentaja Francis Kimanzi julkaisi eilen peräti 34 pelaajan ryhmän lokakuun harjoitusotteluun Sambiaa vastaan. Ottelu on valmistautumista Afrikan mestaruuskilpailujen karsintojen kaksoismaaotteluun Komoreita vastaan.

Laaja ryhmä on alustava joukkue, joten siitä pudotetaan vielä joitain pelaajia pois. Maalivahteja on kuitenkin vain kolme, joten Origi lienee myös lopullisessa joukkueessa.

Origille kutsu merkitsee paluuta maajoukkueympyröihin pitkän tauon jälkeen, sillä edellisen kerran hän pelasi maajoukkueessa maaliskuussa 2016. Origi vetäytyi omasta aloitteestaan maajoukkuetehtävistä vuonna 2017 keskittyäkseen seurajoukkueuraansa. Hän pelasi tuolloin Norjan liigan Lillestrømissä. Veikkausliigassa ja HIFK:ssa Origi pelaa nyt toista kauttaan.

Arnold Origin setä Mike Origi, Liverpoolin Mestarien liiga -voittaja Divock Origin isä on Kenian maajoukkueessa kautta aikain eniten otteluita pelannut pelaaja. Mike Origi pelasi Kenian maajoukkueessa hyökkääjänä 120 maaottelussa. Marraskuussa 37 vuotta täyttävällä Arnold Origilla pelattuja maaotteluita on 33. Myös Arnold Origin isä Austin Oduor Origi pelasi Kenian maajoukkueessa.

Arnold Origin ohella nyt nimetyn joukkueen muut maalivahdit ovat sambialaisessa Zesco Unitedissa pelaava Ian Otieno sekä kenialaisessa Ulinzi Starsissa pelaava Timothy Odhiambo. Maajoukkueen ykkösvahtina viime vuosina toiminut, Etiopian liigassa pelaava Patrick Matasi ei ole nyt mukana.

Ensimmäisen maajoukkuekutsunsa sai 21-vuotias Clarke Oduor, joka pelaa ammatikseen Englannin Mestaruussarjan Barnsleyssa. Sen sijaan jotkut Afrikan ulkopuolella pelaavat pelaajat joutunevat jäämään pois ottelusta koronarajoitusten takia. Tällainen pelaaja on muun muassa MLS:n Montreal Impactissa pelaava maajoukkueen kapteeni Victor Wanyama.

Kenia kohtaa Sambian 10. lokakuuta suljettujen ovien takana pelattavassa ottelussa. Kaksoismaaottelu Komoreita vastaan on edessä marraskuussa. Kenia aloitti karsinnat kahdella 1-1 -tasapelillä Egyptiä ja Togoa vastaan, ja on neljän joukkueen lohkossa toisena Komorien jälkeen. Kaksi parasta pääsee mukaan tammikuussa 2022 Kamerunissa pelattavaan mestaruusturnaukseen.

Origilta jäänee maajoukkuekutsun takia väliin ainakin 8.10. pelattava veikkausliigaottelu KuPS:ia vastaan.

Lähteet: Kenyan Herald, Nation ja Capital FM


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.