Ilves vei Pirkanmaan derbyn herruuden – Hongalle kauden avaustappio

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves otti Pirkanmaan derbyssä päänahan Hakasta Ilari Mettälän kahdella osumalla 0-2. Hakan kotituska jatkuu, sillä valkeakoskelaiset eivät ole ottaneet vielä yhtäkään voittoa kotinurmella.

Ensimmäinen puolisko mentiin Hakan hienoisessa pallonhallinnassa, mutta Teemu Tainion suojatit eivät onnistuneet realisoimaan hyökkäyksiään maalintekopaikoiksi. Lähimpänä kävi Eero Markkanen, jonka pusku suuntautui hivenen ohi takatolpan.

Ilves otti johtoaseman 36. minuutilla Mettälän maalilla, kun Haka-puolustus jätti hyökkääjälle liikaa tilaa rangaistusalueen sisällä. Mettälä viimeisteli varmasti etukulmasta pallon verkkoon.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Mettälä osui toistamiseen, tällä kertaa loistavalla kääntölaukauksella. Hän oli jo menettämäisillään tasapainonsa, mutta sai vielä kiskaistua Ilveksen kahden maalin johtoon.

Hieman ennen peliajan täyttymistä Hakan Samuel Chidi pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta läpi. Hän sai tökättyä pallon ohi vastaan tulleen Mika Hilanderin, muttei saanut tarpeeksi voimaa viimeistelyynsä ja Ilves-puolustus sai purettua pallon pois vaara-alueelta.

Honka – HIFK 0-1

Illan toisessa Veikkausliigan kohtaamisessa HIFK oli niukasti Honkaa parempi, ja pisteet lähtivät Espoosta Helsinkiin 0-1-lopputuloksella Sakari Tukiaisen maalilla.

Honka aloitti pelin terävästi ja sai aikaiseksi muutamia vaaratilanteita. Avaus- ja voittomaalista vastasi kuitenkin Sakari Tukiainen Honka-puolustuksen kömmähdyksestä. Vaarattoman näköinen palautus puolustajille jäi kommunikaatiovirheen takia vastaanottamatta kaikilta keltamustilta, ja Tukiainen kiitti lahjoitetusta avopaikasta varmalla viimeistelyllä.

Tunnin kohdalla HIFK sai pallon toistamiseen pallon maaliin Tukiaisen ja Adama Fofanan kombinaation päätteeksi, mutta paitsiotuomio pelasti Hongan toiselta takaiskulta. Lopulta ottelu päättyi vierasjoukkueen 0-1 voittoon, joka nostaa HIFK:n viidenneksi sarjataulukossa tasapisteisiin Hongan ja Ilveksen kanssa. Hongalle kyseessä oli kauden ensimmäinen tappio.

Haka – Ilves 0-2 (0-1)
Honka – HIFK 0-1 (0-1)