Neymarilta pitkä ja tunteikas somepostaus: ”En voinut olla tekemättä mitään”

© Kuva: Getty Images

Sunnuntai-iltana pelattu Ranskan Ligue 1:n klassikko ”Le ClassiquePSG:n ja Marseillen välillä päättyi täydelliseen kaaokseen. Marseille voitti pelin 1-0, mutta puhutuin asia oli kuitenkin peräti viiden pelaajan ulosajo ottelun lisäajalla.

Yksi ulosajetuista pelaajista oli PSG:n supertähti Neymar, joka läppäisi Marseillen toppari Álvaro Gonzálezia niskaan. Kentältä poistuessaan Neymar huikkasi TV-kameroille ”Ei rasismille”, ja jatkoi asian puintia Twitterissä miltei heti pelin jälkeen. Lue kuumina käyneistä jälkilöylyistä lisää täältä.

Neymarin tunteet eivät olleet täysin laantuneet iltapäivälläkään. Hän julkaisi Instagramin stooreissaan pitkän tekstin ajatuksistaan sunnuntain otteluun ja ennen kaikkea rasismiin liittyen. Teksti näkyy kokonaisuudessaan alla olevassa ESPN:n twiitissä, mutta julkaisemme tässä pari katkelmaa siitä.

– Eilen tulistuin. Sain punaisen kortin, koska yritin lyödä jotakuta, joka loukkasi minua, Neymar aloittaa tekstinsä.

– Kun käsitin, että pelistä vastuussa olevat eivät tekisi mitään, eivät huomanneet mitään tai eivät piitanneet mistään, ajattelin, etten voi olla tekemättä mitään. Pelin aikana halusin vastata kuten aina, pelaamalla jalkapalloa. Faktat osoittavat, etten onnistunut siinä.

Neymar myöntää, että aggressiivisuus, loukkaukset ja kiroilu kuuluvat jalkapalloon eikä provosoinnin edessä saa taipua. Rasismia hän ei kuitenkaan voi hyväksyä.

– Olen musta, ja samoin olivat myös vanhempani, isovanhempani ja isoisovanhempani. Olen ylpeä enkä pidä itseäni erilaisena kuin muut.

– Eilen toivoin ottelun erotuomariston suhtautuvan asiaan puolueettomasti ja ymmärtämään, ettei ennakkoluuloisille asenteille ole enää sijaa.

Neymar toteaa pimahtaneensa, kun hän huomasi, ettei tuomaristo puuttunut hänen kokemaansa rasismiin. Hän toivoo silti rangaistuksiakin tasapuolisesti.

– Hyväksyn rangaistukseni, koska minun olisi pitänyt pysyttäytyä puhtaassa jalkapalloilussa. Toisaalta toivon, että myös solvaajani saa rangaistuksen.

– Rasismi on olemassa, se todella on. Meidän pitää kuitenkin lopettaa se. Ei enempää, vaan nyt riittää, Neymar lataa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.