Ranskan Ligue 1:tä vuodesta toiseen mielin määrin hallitseva ja elokuussa Mestarien liigan loppuottelussa pelannut PSG jatkaa Ranskan pääsarjan nollakerhossa kahden sarjapelin jälkeenkin. PSG:n kauden avauspelissä Lens oli parempi 1-0 ja nyt Ranskan klassikossa – Le Classiquessa – Marseille haki pisteet pääkaupungista maalein 0-1.

Erittäin rikkonaisen ottelun ainoan maalin teki puolen tunnin pelin jälkeen Marseillen Florian Thauvin. Dimitri Payet antoi kaukaa keskialueelta erittäin tarkan vapaapotkun, Thauvin livahti paitsiolinjasta sääntöjen mukaisesti irti ja sijoitti kauniisti suoraan ilmasta pallon maaliin.

Jo avausjaksolla varoituksia jaettiin viisi, mutta toisella puoliajalla meno vain koveni. Varsinkin PSG:n pelaajien pinna oli erittäin kireällä, ja koronatartunnoistaan toipuneet Leandro Paredes ja Ángel Di Maria ottivat hyvin tummankeltaiset kortit.

Marseillen voiton takuumiehenä hääri 35-vuotias luottomaalivahti Steve Mandanda, joka pelasi erinomaisen ottelun. Joukkueensa kapteeni Mandanda sai etenkin jalkansa usean hyvän yrityksen eteen. 63. minuutilla Di Maria sai pallon tosin maaliinkin, mutta osuma hylättiin aivan oikein paitsiona.

Sen sijaan kaksi minuuttia myöhemmin hylätty Marseillen toinen, Dario Benedetton tekemä maali oli huomattavasti arveluttavampi ratkaisu. Tilanne ei näyttänyt paitsiolta, mutta ilmeiseti VAR-huoneessa nähtiin toisin. Paitsiossa lienee ollut kyse aivan millimetreistä.

Ottelun lisäajalla päreet paloivat PSG-leirissä totaalisesti. Neymar tönäisi vastustajan pelaajaa sivurajalla ja lämpö alkoi toden teolla nousta. Pian seurasikin kunnon mylly ja nokkapokka keskiympyrän tuntumassa, ja tuomarilla oli kädet täynnä töitä. Tuuppimista nähtiin molemmin puolin, ja yrittipä joku toista potkiakin.

Tuomari ajoi lisäajan lopulla peräti viisi pelaajaa ulos. PSG:ltä suoran punaisen saivat Layvin Kurzawa ja Neymar, ja kahdella keltaisella suihkuun lensi erittäin kuumana käynyt Leandro Paredes. Neymar antoi ulosajonsa jälkeen sarkastiset aplodit tuomarille, joten lisäsanktiokin lienee mahdollinen.

Marseillelta kentältä ajettiin usein ja rajusti rapattu Dario Benedetto toisen varoituksen myötä sekä Jordan Amavi suoralla punaisella. Lisäaikaa pelattiin noin kymmenen minuuttia, mutta kähinä ja tuuppiminen jatkuivat vielä loppuvihellyksen jälkeenkin sivurajan tuntumassa. (Katso Viafreen video)

[readmore from=PSG]

Kaikkiaan ottelussa tilastoitiin yhteensä 36 rikettä (PSG 17, Marseille 19). Keltaisia kortteja nostettiin 14 ja punaisia siis viisi.

Toisin kuin sarjakauden avauspelissä, PSG pääsi sunnuntain peliin jo varsin vahvalla miehistöllä, sillä valtaosa joukkueesta oli jo päässyt koronakaranteenista takaisin ruotuun. Sivussa olivat silti edelleen Kylian Mbappé, Mauro Icardi ja Marquinhos, mutta kaukana ykkösmiehistöstä PSG ei enää ollut. Siitä huolimatta Neymarin ja kumppanien ruuti oli märkää, ja PSG on kahden pelatun pelin jälkeen ilman pisteitä ja ilman maaleja.

Marseille on voittanut kauden molemmat kaksi otteluaan ja on sarjassa viidentenä. Pisteen edellä olevat Rennes, Monaco ja Lille ovat pelanneet jo kolme ottelua. Voitto PSG:stä oli Marseillelle ensimmäinen yhdeksään vuoteen.