Palloliitto langetti kohuottelusta lisäpelikieltoja FC Lahden kuumakalleille – toinen pelasi jo kaksi ottelua välissä

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves voitti Veikkausliigassa 22.8. pelatussa ottelussa FC Lahden maalein 3-1, mutta pelin jälkeen puhuttiin jostain aivan muusta kuin sarjapisteistä ja neljästä maalista. FC Lahden Dimitry Imbongo nimittäin tulistui pahemman kerran noin vartti ennen loppua, ja löi Ilveksen rangaistusalueella pään alueelle sekä Diogo Tomasia että Joona Veteliä.

Imbongo ei ollut pelissä Lahden ainoa kuumakalle, sillä jo aiemmin ottelussa Lahden puolustaja Jean-Christophe Coubronne puski vastustajaa päähän toisessa päässä kenttää. Ottelun erotuomaristo ei tekoa nähnyt, joten Coubronne selvisi tilanteesta rangaistuksetta. Ilves teki kuitenkin kurinpitovaliokunnalle tilanteesta ilmoituksen, ja Coubronne sai sanktion videotallenteen perusteella.

Kurinpitovaliokunta päätti, että Imbongo saa vielä kahden pelin lisäpelikiellon ulosajosta automaattisesti seuranneen kahden pelin pelikiellon lisäksi. Näin Kongon Demokraattisesta Tasavallasta kotoisin olevan hyökkääjän rangaistus lyönneistään on yhteensä neljän pelin pelikielto.

Coubronnelle kurinpitovaliokunta puolestaan langetti kolmen ottelun pelikiellon. Näin Palloliiton tiedotteessa kommentoitiin ranskalaispuolustajan tilannetta:

– Kurinpitovaliokunnan näkemyksen mukaan väkivallan kitkeminen jalkapallokentiltä ja pääsarjasta täyttää painavan syyn kriteerin ja ilmoitus voidaan ottaa käsiteltäväksi painavasta syystä.

– Kurinpitovaliokunta katsoo lisäksi ottelutallenteelta näytetyksi, että Coubronne on hakeutunut itse tilanteeseen ja selvällä liikkeellään lyönyt päällään Ilveksen pelaajaa kasvojen alueelle.

Coubronnen tapauksessa erikoista on se, että hän pelasi Ilves-ottelun jälkeen FC Lahden avauksessa kahdessa ottelussa, FC Hakaa ja FC Interiä vastaan. Hakaa vastaan Coubronne teki vieläpä kauden ensimmäisen maalinsakin. Molemmat ottelut päättyivät 2-2 -tasapeliin. Lahden voi siis todeta hyötyneen tapauksen hitaasta käsittelystä, ja Hakan ja Interin vastaavasti kärsineen.

Coubronne on pelannut Lahden avauskokoonpanossa kauden kaikissa otteluissa ja pelannut viittä minuuttia vaille täydet peliminuutit tähänastisella kaudella.

Imbongo on tehnyt FC Lahdelle tällä kaudella kaksi maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Hän oli jo pelikieltonsa takia sivussa Haka- ja Inter-peleistä. Lisäksi jäävät väliin keskiviikon vieraspeli IFK Mariehamnia vastaan ja ensi maanantain kotipeli KuPS:ia vastaan. Coubronne huilaa näiden lisäksi 17.9. pelattavan kotipelin TPS:ää vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.