Mestarien liigan elokuussa voittaneen Bayern Münchenin pelaajapakka kaudeksi 2020-2021 ei ole vielä lukittu. Yksi pelaajista, joiden on huhuttu mahdollisesti poistuvan seurasta, on bundesliigajätin riveissä vuodesta 2008 lähtien pelannut David Alaba. Itävaltalaisen monipuolisuusihmeen tilanteen tiimoilta on kuitenkin poreilemassa melkoinen soppa.

Bayern Münchenin pitkäaikainen puheenjohtaja Uli Hoeneß hyökkäsi viikonloppuna lehdistön kautta Alaban agentti Pini Zahavia vastaan. Hoeneß kuvaili Zahavia ”piraijaksi” ja sanoi hänen olevan henkilö, jollaista ei pitäisi kuunnella. Mediassa on myös väitetty, että Alaba mielisi Bayernin palkkakuninkaaksi ja toivoisi 25 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Nyt pelaajan isä George Alaba ja Pini Zahavi ovat vastanneet Hoeneßin kommentteihin – odotetun tuohtuneesti. Kumpikaan ei allekirjoita ahneussyytöksiä, vaan korostaa luottopelaajan sitoutuneisuutta seuraan.

– Toin David Alaban Bayerniin teini-ikäisenä. Vuosien saatossa minulla on ollut useita tilaisuuksia järjestää Davidille siirto toiseen seuraan, mutta olimme lojaaleja ja päätimme aina jäädä, George Alaba totesi Sky Sportille.

– En odottanut FC Bayernin levittävän likaisia valheita julkisuudessa hänen palkkaansa ja palkkioita koskien.

– Väite, että emme pääse sopuun uudesta sopimuksesta tuollaisten palkkioiden takia on yksi niistä likaisista syytöksistä. Ja kaikki vain siksi, ettemme hyväksyneet heidän ehdottamiaan lukuja. Meillä on omat näkemyksemme.

Pini Zahavi itse kiistää jyrkästi vaatineensa massiivisia välityspalkkioita sopimuksen aikaansaamisesta.

– En ole missään vaiheessa puhunut yksityiskohtaisesti mahdollisesta välityspalkkiosta Bayernin johtohenkilöiden kanssa.

– Aihe nousi esiin ainoastaan kerran, kun tapasimme Lissabonissa. (Bayernin urheilujohtaja) Hasan Salihamidzic kysyi minulta näkemystäni asiaan.

[readmore from=Alaba-David]

– Sanoin hänelle, että meidän pitää keskittyä pelaajan sopimukseen ensin, mutta en pyytäisi suurempaa summaa kuin tavallisestikaan. En halua saada suurempaa korvausta kuin muut Bayernilta välityspalkkioita saaneet agentit, Zahavi totesi.

Alaba oli vasta 16-vuotias, kun hän siirtyi Austria Wienistä Bayern Müncheniin. Edustusjoukkueeseen hän nousi kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2010, ja on pelannut sittemmin lähes 400 ottelua Bayernin ykkösmiehistössä.

Alaban sopimus Bayernin kanssa umpeutuu kesällä 2021. Jos jatkosopimusta ei synny, voisi hän lähteä seurasta ensi vuonna ilmaiseksi.

Lähde: Goal