RB Leipzig hankki korvaajan Timo Wernerille – siirtosumma jaetaan kahden seuran kesken

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan viime kauden kolmonen ja Mestarien liigan pudotuspeleissä välieriin yltänyt RB Leipzig tiedotti tiistai-iltana hankkineensa hyökkäyksensä uudeksi vahvistukseksi norjalaisen Alexander Sørlothin. RB Leipzig menetti heinäkuussa päättyneen bundesliigakauden jälkeen riveistään Chelseaan siirtyneen Timo Wernerin, jonka korvaajaksi Sørloth käytännössä tullee.

24-vuotias Sørloth allekirjoitti Leipzigin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Hän siirtyy Bundesliigaan Turkin Superliigan Trabzonsporista. Trabzonspor ilmoitti, että seura kuittaa pelaajastaan 20 miljoonan euron siirtokorvauksen, sekä mahdollisesti kaksi miljoonaa lisää bonuspykälien täyttyessä.

Siirtokorvauksesta hyötyvät kaksi eri seuraa, sillä puolet summasta saa Sørlothin edellinen seura Crystal Palace.

– Olemme erittäin iloisia Alexander Sørlothin hankinnasta. Tämän mutkikkaan siirron onnistunut maaliin vieminen onnistui vain urheilujohdon hyvän tiimityön ansiosta, RB Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff kiitteli.

– Alexander ei ainoastaan sovi täydellisesti filosofiaamme, vaan hän on myös kulmikas kärkimies, joka voi pelata myös laidalla. Hän oli tämän kauden joukkueen rakennuksemme puuttuva palanen.

Vahvana pääpelaajana pidetty Sørloth voitti viime kaudella Turkin Superliigan maalikuninkuuden tehtyään 34 sarjaottelussa 24 maalia. Norjan A-maajoukkueessa hän on tehnyt 24 ottelussa kahdeksan maalia.

Rosenborgin kasvatti on pelannut aiemmalla urallaan myös Groningenissa, Midtjyllandissa ja Gentissä.

RB Leipzigin hyökkäyksestä poistui viime kauden jälkeen Wernerin lisäksi Bayer Leverkusenissa uraansa jatkava Patrik Schick. Sørlothin ohella hyökkäystä on vahvistettu 9 miljoonalla eurolla Red Bull Salzburgista hankitulla eteläkorealaisella Hee-chan Hwangilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.