Veikkausliigan sarjajumbo RoPS vaihtoi tällä viikolla valmentajaa, mutta voittotili ei auennut vielä sunnuntainakaan Mikko Mannilan komennossa. Rovaniemelle saapui toki kova vastus, puolustava mestari KuPS. Vieraat vastasivat ottelun molemmista kahdesta maalista, joten RoPS:lle kirjattiin nyt 12. perättäinen tappio.

Ottelun avausmaali mietityttänee vielä jonkin aikaa RoPS:n 18-vuotiasta maalivahtia Matias Niemelää. Nana Boateng laukoi kaukaa noin 30 metristä ja Niemelä arvioi laukauksen lentoradan ja pompun väärin. Hidastuksen perusteella pallo ei ottanut kimmoketta eikä edessä ollut suurta pelaajaruuhkaakaan. Matala laukaus kuitenkin yllätti nuoren maalivahdin. Peliä oli pelattu tuolloin 33 minuuttia.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Nyt uppoo RoPS-vahti Niemelälle helposti - KuPS maalin makuun Nana Boatengin kaukolaukauksella #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3691634

Johtonumerot tuplaantuivat vain seitsemän minuuttia myöhemmin. KuPS sai kulmapotkun, jota RoPS ei onnistunut purkamaan. Lopulta Saku Savolainen voitti ilmataistelun aivan maaliviivan tuntumassa ja pukkasi päällään loppunumeroiksi 0-2.

Torstaina Eurooppa-liigassa yli kaksi tuntia urakoinut KuPS ei ollut mitenkään ylivoimainen RoPS:ia vastaan. Puolustuspään virheet kävivät kuitenkin isännille kalliiksi ja niinpä RoPS:n ahdinko sarjan hännillä syvenee entisestään.

Jussi Leppänen

@JuLeppanen
RoPSin pelissä näkyy jo parempaa. Tosin ei siihen hirveästi vaadita, siksi kuraa se peli aiemmin on ollut. Ihmeellistä on se, miten Tauriainen ei saannut peliä edes tälle tasolle. #RoPS #Veikkausliiga

KuPS nousi puolestaan sarjan kärjessä olevan HJK:n rinnalle tasapisteisiin. HJK on myös pelannut ottelun KuPS:ia enemmän. KuPS on nyt voittanut sarjassa jo kuusi ottelua peräkkäin.