Saksan cup-ottelun rujon välikohtauksen jälkipyykki hoidettiin siististi – törkyhuutelija kantaa vastuunsa

© Kuva: Getty Images

Saksan Cupin maanantaina pelatun ensimmäisen kierroksen ottelun Dynamo Dresden-HSV päätyttyä koettiin erikoinen välikohtaus. Dresdenin oma poika ja Dynamon peliasussa vuosikausia pelannut, mutta nykyisin HSV:tä edustava Toni Leistner kiipesi kesken TV-haastattelun katsomoon, tarttui häntä solvannutta Dynamon kannattajaa rinnuksista ja tuuppasi tämän maahan. Muut katsojat ja järjestysmiehet tulivat nopeasti väliin, jottei tilanne kärjistynyt entisestään.

Leistner ei aikaillut pahoitellessaan toimintaansa. Jo maanantai-iltana hän kirjoitti Instagramiin viestin, jossa hän pyysi anteeksi pinnansa palamista. Jalkapalloilijat kuulevat monenlaisia solvauksia, mutta nyt loukkaukset kohdistuivat Leistnerin perheeseen.

– Yleensä kestän solvaukset, mutta nyt huudot menivät äärettömän törkeästi vyön alle ja kohdistettiin perhettäni, vaimoani ja tytärtäni vastaan. Sillä hetkellä pinnani paloi. Olihan peli minulle muutenkin äärimmäisen tunteellinen, Leistner kirjoitti.

Leistner korosti, ettei vastaavaa saa tapahtua hänelle enää koskaan. Hän on perheenisä ja haluaa toimia esimerkillisesti.

– Pyydän kaikin tavoin anteeksi käytöstäni ja voin vain luvata, että riippumatta siitä, millaisia solvauksia minua kohtaan osoitetaan, ei tuollaista saa tapahtua minulle enää ikinä.

Leistnerin vaimo on raskaana. Hän kuvaili fanin provokaatiota ”vakavaksi ongelmaksi yhteiskunnassa”.

Leistner osoitti olevansa aidosti katuvainen myös siten, että hän soitti heti tiistaina riidan toiselle osapuolelle, eli fanille, jonka kimppuun hän kävi. Leistner kertoi ajatuksenvaihdosta niin ikään sosiaalisessa mediassa.

– Olin tänään yhteydessä Dresden-faniin. Juttelimme puhelimessa ja selvitimme asian keskenämme. Aivan kuten minäkin, hänkin myönsi tehneensä virheen. Hyväksyn hänen anteeksipyyntönsä. Siten asia on meidän puolestamme loppuunkäsitelty.

Vaikka Leistner esittikin välikohtauksen jälkeen jämäkän anteeksipyyntönsä sekä julkisesti että häntä pilkanneelle fanille, langetti Saksan jalkapallosarjoja hallinnoiva DFL hänelle viiden ottelun pelikiellon sekä 8 000 euron sakot. Dynamo Dresden ei kuitenkaan Leistnerille jäänyt kaunaa kantamaan, vaan pahoitteli tämän kuulemia törkeyksiä.

– Toni Leistnerilla on sydän oikeassa paikassa ja hän on aina tervetullut Dresdeniin, Dynamo Dresdenin lehdistövastaava Henry Buschmann sanoi heti maanantai-iltana.

– Tunteet kuuluvat jalkapalloiluun. On yksinkertaisesti häpeällistä, että oman kasvattajaseuran fani loukkasi Leistneria pelin jälkeen noin. Etsimme sen henkilön, sillä emme halua jättää tapausta sikseen.

Ikävä tapaus hoidettiin hienosti myös Dynamo Dresdenin ja törkyhuutoihin sortuneen fanin taholta. Dynamo julkaisi tiistai-iltana virallisen anteeksipyynnön kotisivuillaan.

– Tonin reaktio ei ollut ammatillisessa mielessä oikea, mutta inhimillisestä näkökulmasta ymmärrämme sen täysin. Hän pyysi jo samana iltana käytöstään anteeksi ja osoitti siten tiedostavansa roolinsa esikuvana. Se todistaa jälleen hänen erinomaisen hienosta luonteestaan, Dynamon puheenjohtaja Holger Scholze kommentoi.

Leistneria pilkannut fani otti oma-aloitteisesti yhteyttä Dynamo Dresdenin seurajohtoon ja tunnusti toimineensa väärin. Hän tarjoutui myös itse keskustelemaan asiasta Toni Leistnerin kanssa.

Fani välttyi mahdollisesti ankariltakin sanktioilta pyydettyään provokaatiotaan Leistnerilta uskottavasti anteeksi. Hän myös vakuutti kannattamalleen seuralle, ettei sortuisi enää vastaavaan. Lisäksi kannattaja tarjoutui tekemään 20 tuntia yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä tekonsa hyvittääkseen. Seura hyväksyi ehdotuksen ja etsii siten fanille sopivaa projektia.

Molemminpuolinen ylilyönti on siten hienosti sovitettu.

Lähteet: Transfermarkt, AS ja Dynamo Dresdenin kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.