Schalken toppari Ozan Kabak on saanut Saksan jalkapalloliitto DFB:ltä viiden ottelun pelikiellon.

Turkkilaispuolustaja sai Schalken edellisessä sarjapelissä punaisen kortin kahden varoituksen seurauksena, mutta hänen pannaansa pidennettiin vielä neljällä pelillä, koska hän sylkäisi kohti Werder Bremen Ludwig Augustinssonia. Pelikiellon lisäksi DFB antoi 20-vuotiaalle Kabakille 15 000 euron sakon.

Augustinsson ja Werderin päävalmentaja Florian Kohfeldt pitivät Kabakin toimintaa törkeänä.

– Se ei ole mukavaa, sillä ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa, sanoi Augustinsson Daily Starin mukaan.

– Tuollainen järjettömyys ei missään nimessä kuulu jalkapallokentälle, lisäsi Kohfeldt.

T24

@t24comtr
Rakibine tüküren Ozan Kabak için 6 maç ceza iddiası!
t24.com.tr/haber/rakibine…

Ottelun jälkeen Kabak sanoi sosiaalisessa mediassa, ettei sylkäissyt tahallaan kohti Augustinssonia, mutta pahoitteli joka tapauksessa ruotsalaispuolustajalta.

– Haluan pyytää anteeksi Ludwig Augustinssonilta. En tehnyt sitä tahallani, se oli vahinko. En tähdännyt häneen, tv-lähetyksen kuvakulma antaa tilanteesta harhaanjohtavan käsityksen. En ole ikinä ennen tehnyt noin, enkä tee niin jatkossakaan, koska se on epäurheilijamaista. Tämä oli todella epäonnista. Mutta pyydän joka tapauksessa anteeksi Ludwigilta.

Ozan KABAK

@ozankabak4

Ozan KABAK

@ozankabak4
I wish to sincerely apologize to Ludwig Augustinsson.It was not my intention, it was an accident.I did not aim at him, the TV angle gives a deceptive view of the incident.I never did that before and won’t do it IN THE FUTURE, as it’s unsporting. This was very unlucky.
But in any case, I apologise to Ludwig.

Schalke joutuu pärjäämään ilman Kabakia otteluissa RB Leipzigia, Union Berliniä, Borussia Dortmundia, Stuttgartia ja Mainzia vastaan. Schalke on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Negatiivinen kierre oli jatkunut jo niin kauan, että gelsenkircheniläis antoi toisen tappion jälkeen potkut päävalmentajalleen David Wagnerille ja pestasi hänen tilalleen Manuel Baumin.

FC Schalke 04

@s04_en
Manuel Baum has been appointed as #S04 head coach.

Welcome, Manuel! 🔵⚪