Jos joku on epäillyt ammattiurheilijan uran saapuvan vääjäämättä päätepysäkilleen ikämiessarjoihin oikeuttavan 35 vuoden tietämillä, niin aina löytyy joku, joka osoittaa väittämän pötypuheeksi. Yksi tällainen pelaaja on Uruguayn pitkäaikainen maajoukkuemies Sebastian ”El Loco” Abreu.

Miehen lempinimi tarkoittaa suomeksi hullua, ja kenties se intohimo, jolla pelataan jalkapalloa ammattilaisena yli neljännesvuosisata, hulluutta lähenteleekin. Ja mikä parasta, Abreu on osoittanut edelleen olevansa kykenevä tekemään maaleja pääsarjatasolla.

Abreu aloitti ammattilaisuransa vuonna 1995 kotimaansa Uruguayn Defensorin joukkueessa. Hän täyttää lokakuun 17. päivänä 44 vuotta, ja futis maistuu edelleen yhtä hyvältä kuin ennenkin.

Tätä nykyä Abreu pelaa Uruguayn pääsarjan Boston Riverissä. Se on hänen pitkällä pelaajaurallaan jo 29:s seura 11 eri maassa. Uruguayn lisäksi Abreu on pelannut ammatikseen Argentiinassa, Espanjassa, Brasiliassa, Meksikossa, Israelissa, Kreikassa, Ecuadorissa, Paraguayssa, El Salvadorissa ja Chilessä.

Boston Riverissä Abreu on ottamassa jo ensiaskeliaan kohti kentän reunaa, sillä hän toimii seurassa pelaaja-valmentajana. Merkitys pelaajana on silti edelleen suuri, sillä viikonloppuna hän puski joukkueelleen loppunumeroiksi jääneen 2-2 -maalin Danubiota vastaan. Abreu peluutti itseään ottelussa 89 minuuttia. Maali oli Abreun ensimmäinen uudessa valmentajan roolissa.

CátedraDeportes

@CatedraDeports
¡Un loco hace Historia! El uruguayo Sebastián Abreu, marcó su primer gol con el Boston River a sus 43 años en su faceta de técnico-jugador e hizo historia al anotar con 29 clubes en 26 años de carrera. El gol fue marcado en la 1ra Division uruguaya, se ve facil. @CatedraDeports

Abreu on hyvin tuttu myös Uruguayn A-maajoukkueesta, sillä hän pelasi Uruguayn joukkueessa vuosien 2002 ja 2010 MM-turnauksissa sekä kolmessa Copa Américassa. Copa Américan voittoa hän juhli vuonna 2011, ja MM-välieriin hän ylsi vuonna 2010. Tuolloin hän upotti rankkarikisan ratkaisevan pilkun Ghanan maaliin.

Maajoukkuedebyyttinsä Abreu teki jo vuonna 1996. Pelaajaura siis jatkuu edelleen, huimat 24 vuotta myöhemmin. Kaikkiaan Abreu teki 70 pelaamassaan A-maaottelussa 26 maalia. Maajoukkueura päättyi vuonna 2012.

Boston River on Uruguayn pääsarjassa toiseksi viimeisenä ja taistelee putoamista vastaan.