Tapio Suomisen rauhallinen ja tyylikäs selostus keräsi ylistystä Kakkosen derbyssä – ”Taivaallista selostusta”

© Kuva: Juha Tamminen

Kakkosen tämän kauden piristysruiskeita ovat ehdottomasti olleet Jyväskylän derbyt. Tiistaina pelattiin näistä kolmas ja viimeinen voittojen mentyä aiemmissa otteluissa tasan. Kaupungin herruuden pokkasi lopulta JJK, joka kaatoi FC Vaajakosken maalein 3-1.

Kuten kauden aiempiakin derbyjä, niin tätäkin peliä selostamaan oli värvätty legendaarinen Tapio Suominen. Peliä seurasi Ruudun välityksellä yli 2 000 katsojaa, ja kokeneen ammattilaisen työskentely oli ilmiselvästi monen kuulijan mieleen. Derbystä oli suora lähetys myös Keskisuomalaisen kotisivuilla.

– Taivaallista selostusta Tapsalta. Kaikkien aikojen paras, Ali Koljonen kommentoi Twitterissä.

– Itse aina tykkäsin Tapsasta. Monotoninen ja hidas selostus oli kuin äidin syli, jossa ei tuntenut edes kuolemanpelkoa. Oispa vielä Yle. Vituttaa nämä nykypäivän möykkääjät, Tomi Aalto komppasi lähes runolliseen tyyliin.

Ottelun avausmaalin teki 43. minuutilla 24-vuotias keskikenttäpelaaja Tuomas Koppelomäki. FC Vaajakoski nousi 70. minuutilla tasoihin JJK-kasvatti Saku Leppäsen upealla vaparimaalilla, jota Tapio Suominen yllä selostaa.

Viimeisellä kymmenminuuttisella JJK:lle osuivat vielä puolustaja Joonas Madetoja sekä keskikenttäpelaaja Rasmus Ervasti.

Voitto maistui hyvin myös JJK:n seuraikonille ja entiselle kapteenille Tommi Karille, joka täytti ottelupäivänä 34 vuotta.

Kauden aiempia kahta derbyä oli seurannut paikan päällä yli 3 000 katsojaa. Kun tiistain peliinkin saapui yli 1 200 silmäparia, oli kolmen derbyn kokonaissaldo mukavasti yli 4 200 katsojaa – ei hassumpi lukema koronapandemiakaudelle.

JJK on Kakkosen C-lohkossa kuudentena ja FCV sijalla kahdeksan. Kymmenen ottelua ennen sarjan päätöstä JJK on vain viisi pistettä perässä lohkojohtaja JIPPO:a. Nousutaistelusta on siis tulossa erittäin jännittävä ainakin kuuden joukkueen kesken.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004