Kakkosen tämän kauden piristysruiskeita ovat ehdottomasti olleet Jyväskylän derbyt. Tiistaina pelattiin näistä kolmas ja viimeinen voittojen mentyä aiemmissa otteluissa tasan. Kaupungin herruuden pokkasi lopulta JJK, joka kaatoi FC Vaajakosken maalein 3-1.

Kuten kauden aiempiakin derbyjä, niin tätäkin peliä selostamaan oli värvätty legendaarinen Tapio Suominen. Peliä seurasi Ruudun välityksellä yli 2 000 katsojaa, ja kokeneen ammattilaisen työskentely oli ilmiselvästi monen kuulijan mieleen. Derbystä oli suora lähetys myös Keskisuomalaisen kotisivuilla.

– Taivaallista selostusta Tapsalta. Kaikkien aikojen paras, Ali Koljonen kommentoi Twitterissä.

– Itse aina tykkäsin Tapsasta. Monotoninen ja hidas selostus oli kuin äidin syli, jossa ei tuntenut edes kuolemanpelkoa. Oispa vielä Yle. Vituttaa nämä nykypäivän möykkääjät, Tomi Aalto komppasi lähes runolliseen tyyliin.

Tomi Aalto

@Letomps
Itse aina tykkäsin Tapsasta. Monotoninen ja hidas selostus oli kuin äidin syli, jossa ei tuntenut edes kuolemanpelkoa.
Oispa vielä Yle. Vituttaa nämä nykypäivän möykkääjät.

Anssi Shemeikka

@AnssiShemeikka
Ja millä tyylillä yhä, @tapio_suominen. Nautinnollista kuunneltavaa. #Kakkonen

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Jyvässeudun derbyssä nähdään perinteisesti komeita maaleja. @FCVaajakoski #Kakkonen 📽️: @JJK1923

Ottelun avausmaalin teki 43. minuutilla 24-vuotias keskikenttäpelaaja Tuomas Koppelomäki. FC Vaajakoski nousi 70. minuutilla tasoihin JJK-kasvatti Saku Leppäsen upealla vaparimaalilla, jota Tapio Suominen yllä selostaa.

Viimeisellä kymmenminuuttisella JJK:lle osuivat vielä puolustaja Joonas Madetoja sekä keskikenttäpelaaja Rasmus Ervasti.

Voitto maistui hyvin myös JJK:n seuraikonille ja entiselle kapteenille Tommi Karille, joka täytti ottelupäivänä 34 vuotta.

Tommi Kari

@TommiKari
Helppoo!

JJK Jyväskylä

@JJK1923
Siihen päättyy! JJK vie kolmannen derbyn ja näin kaupungin futisherruuden 3-1-lukemin! #derby #jyväskylä #jjk #ootmunjjk #fcvaajakoski #kakkonen

Kauden aiempia kahta derbyä oli seurannut paikan päällä yli 3 000 katsojaa. Kun tiistain peliinkin saapui yli 1 200 silmäparia, oli kolmen derbyn kokonaissaldo mukavasti yli 4 200 katsojaa – ei hassumpi lukema koronapandemiakaudelle.

Joni 🇺🇦Vesalainen

@JoniVesalainen
4500 katsojaa kolmessa drrbyssä @JJK1923 vs @FCVaajakoski eli 1500/peli @MiestenK +@ksmlfi & @tapio_suominen luvut päälle! Hienot määrät varsinkin näin korona vuonna ja kaikki olleet hienoja "hyvän mielen urheilutapahtumia"

JJK on Kakkosen C-lohkossa kuudentena ja FCV sijalla kahdeksan. Kymmenen ottelua ennen sarjan päätöstä JJK on vain viisi pistettä perässä lohkojohtaja JIPPO:a. Nousutaistelusta on siis tulossa erittäin jännittävä ainakin kuuden joukkueen kesken.