Norjan 1. divisioonassa pelaava Kongsvinger IL on siirtänyt suomalaisen päävalmentajansa Mika Lehkosuon sivuun tehtävistään. Lehkosuo jatkaa silti seurassa uusissa työtehtävissä.

Kongsvinger on vajonnut Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla OBOS-liigassa sarjan hännille. Joukkue on kerännyt 18 ottelusta vain 13 pistettä. Kongsvinger oli hävinnyt viimeiset viisi ottelua Lehkosuon alaisuudessa. Lehkosuo aloitti työt Kongsvingerissa vuoden 2020 alusta. Sitä ennen Lehkosuo oli reilu puoli vuotta valmentamatta saatuaan HJK:sta potkut keväällä 2019.

– Sydämessäni on miljoonia puukkoja siitä syystä, ettemme kykene pelaamaan paremmin. Isovanhempani ovat kertoneet minulle siitä, kuinka he pysäyttivät Venäjän hyökkäyksen 50, 60, 70 vuotta sitten. Sisälläni on se henki, etten luovuta koskaan ja teen kaikkeni löytääkseni tien ulos tästä tilanteesta, Lehkosuo kommentoi seuran haastattelussa viime maanantain tappion jälkeen.

Lehkosuo jatkaa kuitenkin seurassa. Jatkossa Lehkosuo työskentelee joukkueen analyytikkona sekä pelaajatarkkailijana. Kongsvingerin uusi väliaikainen päävalmentaja on Espen Nystuen, joka on myös seuran jalkapallojohtaja.

– Seura on vaikeassa tilanteessa ja olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että tällä muutoksella parannamme mahdollisuuksiamme parantaa tuloksia, Kongsvingerin hallituksen puheenjohtaja Baard Nordvang sanoi.