Virallista! Joel Pohjanpalo siirtyy lainalle toiseen bundesliigaseuraan – kauppaan sisältyy osto-optio

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyy lainalle bundesliigaseura Union Berliniin. Vuoden lainasiirtoon kuuluu myös osto-optio.

Pohjanpalo saa Union Berlinissä pelinumeron 9. Viime kaudella suomalaishyökkääjä pelasi tammikuusta eteenpäin lainalla 2. Bundesliigassa HSV:n riveissä, jossa ruuti oli kuivaa. Pohjanpalo tykitti lopulta 14 sarjaottelussa yhdeksän maalia ollen 2. Bundesliigan tehokkain hyökkääjä minuutteihinsa nähden.

Alkaneeksi kaudeksi Pohjanpalo palasi Leverkuseniin, jossa ei lopulta löytynyt suomalaiselle käyttöä. Pohjanpalo pelasi avausottelussa Wolfsburgia vastaan viisi minuuttia ottelun lopusta. Nyt mies siirtyy ennakkoon Bundesliigan alemman keskikastin sijoituksista pelaavaan Union Berliniin.

Tällä hetkellä Union on sarjataulukossa sijalla 14. Kahdesta ottelusta Union kerännyt yhden pisteen. Union pelasi tasapelin Borussia Mönchengladbachin kanssa ja hävisi Fredrik Jensenin edustamalle Augsburgille avauskierroksella.

– Moi, Jolle täällä. On huikeaa edustaa Unionia, Pohjanpalo kertoi Union Berlinin julkaisemalla videolla (ks. alempaa).

– Puoli vuotta Hamburgissa (HSV) oli tärkeää aikaa, koska sain todistettua itselleni pärjääväni edelleen korkealla tasolla. Union on hieno seura, minkä tiesinkin jo ajastani 2. Bundesliigassa, ja olen sitoutunut pitämään seuran Bundesliigassa. Odotan jo innolla pelejä An der Alten Försterei stadionilla, Pohjanpalo kertoi seuran nettisivuilla.

Unionissa Pohjanpalolle on luvassa vastuullinen rooli.

– Joel on pelaaja, joka on aina vaarallinen maalin edessä, joten olen iloinen, että saamme hänet joukkueeseemme. Hän sopii täydellisesti profiiliimme. Hän on fyysisesti vahva ja on osoittanut pystyvänsä tekemään maaleja. Olemme koko ajan painottaneet haluavamme uuden hyökkääjän ja olemme varmoja siitä, että Pohjanpalo sopii hyvin joukkueeseen, seuran jalkapallojohtaja Oliver Ruhnert kommentoi Unionin verkkosivuilla.

Union Berlin on vuonna 1966 perustettu berliiniläisseura, joka nousi Bundesliigaan viime kaudeksi 2019-20. Seura ei ollut tätä ennen koskaan pelannut Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Ensimmäisellä kaudellaan Bundesliigassa Union sijoittui sarjassa sijalle 11.

Union on tunnettu todella intohimoisista kannattajistaan, jotka olivat pelastamassa seuraa vuonna 2004 lainaamalla vararikon partaalla olleelle seuralle rahaa. Kannattajat olivat myös rakentamassa Unionin uutta stadionia muutama vuosi sitten. Stadion rakentui vuodessa, eivätkä kannattajat vaatineet seuralta mitään palkkaa rakennustöistä.

Bayer Leverkusen vastasi Unionin twiittiin, jossa Pohjanpalo esiteltiin.

– Saatte huipputyypin. Pitäkää hänestä hyvää huolta!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.