Walesin päävalmentaja Ryan Giggs myönsi Markku Kanervan yllättäneen – kertoi myös miksi penkitti Gareth Balen

© Kuva: Getty Images

Walesin päävalmentaja Ryan Giggs oli varsin tyytyväinen niukkaan 1-0-voittoon Huuhkajista vieraskentällä. Giggsin mukaan Suomi onnistui hieman yllättämään Walesin. Giggs avasi myös syyn sille, miksi Gareth Bale tuli jo tauolla vaihtoon.

Suomen peliryhmitys ilmoitettiin ennen ottelua muodossa 4-4-2. Pelin alkaessa näki kuitenkin nopeasti, että Huuhkajat ryhmittyivät puolustaessa muotoon 5-3-2 ja hyökätessä muoto oli enempi 3-5-2. Tämä tuli yllätyksenä Man United -legendalle.

– Olin hieman yllättynyt Suomen muodosta. Tiesimme kyllä, että Suomi oli pelannut kolmella topparilla kahdesti Italiaa vastaan, ja olimme toki valmistautuneet siihen jonkin verran, mutta odotimme heidän pelaavan 4-4-2-ryhmityksellä. Mielestäni sopeuduimme siihen kuitenkin hyvin, Giggs sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajien Markku Kanervan mukaan suunnitelma oli selkeä, ja se onnistui yhtä huonoa puolustamista lukuun ottamatta hyvin.

– Ajatus oli kokeilla kolmen topparin systeemiä huomioiden Walesin vahvat laiturit ja keskikentän syvyysjuoksut. Mielestäni onnistuimme aika hyvin ne eliminoimaan. Tästä saatiin hyvää palautetta. Toki, jos mietitään sitä pelin avaamista, niin siihen pitää saada terävyyttä ja enemmän rohkeutta tulla lähemmäksi vastustajan prässilinjaa ja mahdollisesti puolenvaihdolla löytää ne tyhjät tilat, Kanerva sanoi.

Lopulta Wales onnistui löytämään raon Suomen tiiviistä puolustuslinjasta 80. minuutilla, kun Daniel Jamesille pelattiin juoksuun vasemmalla laidalla. James keskitti matalana boksiin, Kieffer Moore jatkoi pallon ohi Lukas Hradeckyn.

– Se oli tasainen peli. Olisimme voineet tehdä ajoissa maalin, ja Suomella oli myös loistava sauma. Se oli vaikea peli, koska pelaajat eivät ole vielä pelanneet kovinkaan paljon. Suomalaiset olivat saaneet alle enemmän pelejä. Emme antaneet helppoja tilanteita, vaikka toki meillä oli onnea tolpan kanssa (Leo Väisäsen ohjaus lähietäisyydeltä osui tolppaan). Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen, koska peli oli vaikea, eikä kummallakaan ollut kovinkaan paljon paikkoja. Todella, todella tyytyväinen, Giggs sanoi.

Bale kunnossa

Walesin kapteeni Gareth Bale otettiin vaihtoon tauolla. Moni epäili, olisiko Bale loukannut itsensä. Giggs kuitenkin kertoi, että Balen kohdalla oli tehty tarkka suunnitelma peluutuksesta.

– Garethilla ei ole mitään ongelmaa. Meillä oli jo ennen peliä suunnitelma, että hän pelaa enintään 45 minuuttia tai tunnin. Päätin ottaa hänet tauolla pois pitäen silmällä myös sunnuntaita (Wales kohtaa Bulgarian). Hänellä on ollut pelaajistamme vähiten harjoituksia takana, joten tiesimme, että siitä tulee hankalaa.

– Luulen, että monella valmentajalla on sama ongelma, kun tulee kaksi peliä lyhyeen aikaan näin aikaisessa vaiheessa kautta. Joten päätin sunnuntaita ajatellen, että 45 minuuttia riittää tänään. Ei siis mitään vammoja, hän on kunnossa, Giggs kertoi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.