Suomen jalkapallosarjojen siirtoikkuna umpeutui eilen sunnuntaina. Ykkösen nousutaistelua käyvät AC Oulu ja KTP vahvistivat kokoonpanoaan vielä aivan siirtotakarajalla.

Sarjaa kuuden pisteen erolla ennen Jaroa johtava AC Oulu tiedotti sunnuntaina kotisivuillaan peräti neljästä uudesta pelaajasopimuksesta. Maalivahti Tommi Lindholmin sopimus kattaa loppukauden, kun Fareed Sadatin ja Jusif Alin sopimuksissa on myös optio kaudesta 2021. Nuoren oululaistalentin Otso Liimatan sopimus ulottuu aina vuoden 2023 loppuun.

Fareed Sadat 21-vuotias Afganistanissa syntynyt suomalaispelaaja, joka siirtyy Oulun saman sarjan MuSa:sta. Sadat teki tällä kaudella MuSa:ssa neljä maalia. Se riittää sarjan maalitilaston jaettuun 10. sijaan ja MuSa:n sisäisen maalipörssin kolmospaikkaan. AC Oulun paras maalintekijä Niklas Jokelainen on tehnyt niin ikään neljä maalia. Sadat on pelannut aiemmin myös Veikkausliigaa FC Lahden riveissä.

Fareed Sadat on pelannut Suomen poikamaajoukkueessa, mutta hän debytoi A-maajoukkuetasolla synnyinmaansa Afganistanin paidassa joulukuussa 2019.

20-vuotias Jusif Ali on Leppävaaran kasvatti, joka pelasi junioreissa myös FC Espoon ja HJK:n joukkueissa. Aikuisissa Ali on pelannut Klubi04:ssä, Ilveksessä ja JJK:ssa. Nuoresta iästään huolimatta Jusif Ali on jo hakenut kokemusta ulkomailta Dinamo Zagrebin ja Pafos FC:n joukkueista.

– Hienoa, että saatiin molempien sopimukset maaliin. Molemmat ovat hyviä 1v1-pelaajia ja he tuovatkin vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen jo tälle kaudelle. Tärkeää on kuitenkin todeta, että halusimme nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka ovat todennäköisesti meillä pidempään – siksi molemmat sopimukset sisältävät option, AC Oulun valmentaja Jyrki Ahola kommentoi tuoreita suojattejaan.

Maalivahti Tommi Lindholm on pelannut AC Oulussa ennenkin, ensimmäisen kerran jo kaudella 2013. Vuonna 2004 syntynyt Liimatta siirtyy AC Oulun organisaatioon OLS:n B-junioreista.

Nousutaistelussa on tiukasti mukana myös KTP. Kotkan vihreäpaidat ovat sarjassa kolmantena, kaksi pistettä Jaron takana, mutta pelin vähemmän pelanneena. 12. sarjakierros tulee valmiiksi maanantaina, kun KTP isännöi sarjajumbo SJK Akatemiaa.

KTP:n oma siirtotakarajan hankinta oli espanjalainen keskikenttäpelaaja Asier Arranzi, 33. Asierin hankinnasta ja muista siirtoikkunan viime päivien liikkeistä kertoo jutussaan Kymen Sanomat. Juttuun pääsee tästä linkistä.

KTP:stä poistui viikko sitten nuori hyökkääjä Taaniel Usta. Lähtöä puolestaan tekee myös 21-vuotias luottotoppari Valtteri Vesiaho, joka on SuomiFutiksen saamien tietojen mukaan siirtymässä Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavaan Haro Deportivoon.

KTP värväsi jo elokuun alussa kolme uutta pelaajaa. Tuolloin joukkueeseen saapuivat nigerialaiset David Onyeanula ja Michael Ogungbaro sekä espanjalaiskärki Mika.

[readmore from=Ykkönen]

Asierin palkkaamiseen KTP sai tukea seuran budjetin ulkopuolelta, ”merenkulkualan yksityishenkilöltä”. Asierin on määrä paikata loukkaantunutta Matias Lindforsia, joka tuskin ainakaan syyskuussa pelaa.

Asier ja Mika ovat pelanneet Espanjassa kaksi vuotta sitten samassa joukkueessa, ja he ovat ystäviä. Näin sopeutuminen Kotkaan lienee helpompaa.

Ykkösen siirtoikkunan siirtoja voi tarkastella kootusti Palloliiton sivuilta.