Mestarien liigan lohkoarvonta sai torstaina Sveitsin Nyonissa suurimman huomion, mutta samassa tilaisuudessa UEFA palkitsi myös kauden 2019-2020 parhaita pelaajia. Palkintopöytää tyhjensivät joukolla Bayern Münchenin edustajat, sillä voittihan Bayern München sekä Mestarien liigan että ylipäätään jo viisi eri mestaruutta vuoden 2020 aikana (lisäksi Saksan Cup, Bundesliiga, UEFA Super Cup ja keskiviikkona Saksan Super Cup).

FC Bayern München

@FCBayern
Vier Mal WELTKLASSE! 🥇🥇🥇🥇

#MiaSanMia

Palkintojen kriteereinä käytetään peliesityksiä niin kansallisissa kilpailuissa, UEFA:n alaisissa europeleissä kuin maaotteluissakin. Palkintojen saajat valitsivat äänestyksellä 80 Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelanneiden seurojen päävalmentajat sekä jokaisen UEFA:n 55 jäsenliiton nimeämä yksi median edustaja per maa. Valmentajat eivät saaneet äänestää oman joukkueensa pelaajia.

UEFA:n vuoden pelaajaksi valittiin Bayern Münchenin maalitykki Robert Lewandowski, joka valittiin myös vuoden hyökkääjäksi. Lewandowski voitti maalikuninkuuden niin Bundesliigassa, Saksan Cupissa kuin Mestarien liigassakin.

Robert Lewandowski

@lewy_official
Never stop dreaming🙏 Thank you for this prestigious awards. Tonight is a proud moment, but the journey continues💪 @FCBayern

UEFA on jakanut palkintoaan vuodesta 2015 lähtien. Ensimmäinen voittaja oli Lionel Messi, sitten voitti Cristiano Ronaldo kahdesti peräkkäin, vuonna 2018 Luka Modric ja viime vuonna Virgil van Dijk.

Kauden 2019-2020 parhaaksi naispelaajaksi valittiin Wolfsburgin tanskalaispelaaja Pernille Harder. Tunnustus oli täksi kaudeksi Chelseaan siirtyneelle Harderille jo toinen, sillä hän voitti palkinnon myös vuonna 2018. Viime vuonna palkinnon pokkasi englantilainen Lucy Bronze.

Bayern München juhli myös Mestarien liigan pelipaikkakohtaisten palkintojen valinnoissa. Lewandowskin hyökkääjäpalkinnon ohella parhaaksi maalivahdiksi valittiin Manuel Neuer ja parhaaksi puolustajaksi Joshua Kimmich. Valioliigaankin meni yksi palkinto, sillä parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittiin Manchester Cityn Kevin De Bruyne.

FC Bayern München

@FCBayern
🏆 THE CHAMPIONNNNNSSSSS 🏆

#MiaSanMia

Naisten Mestarien liigan parhaaksi maalivahdiksi valittiin Lyonin Sarah Bouhaddi, parhaaksi puolustajaksi Lyonin Wendie Renard ja parhaaksi keskikenttäpelaajaksi saman seuran Dzsenifer Marozsán. Paras hyökkääjä oli Pernille Harder.

Mestarien liigan voittajajoukkueiden valmentajat palkittiin myös kauden parhaina valmentajina. Miesten äänestyksessä kunnian sai siis Bayernin Hansi Flick ja naisten äänestyksessä Lyonin Jean-Luc Vasseur.

Eurooppa-liigan paras pelaaja valitaan lohkovaihearvonnan yhteydessä tänään perjantaina 2. lokakuuta.