Borussia Dortmund ilmoitti perjantaina, että keskikenttäpelaaja Emre Can on palauttanut positiivisen koronatestituloksen.

Bundesliigan huippuseura on kuitenkin vakuuttanut, ettei kauden ensimmäinen Ruhrin derby Schalkea vastaan siirry myöhemmälle ajankohdalle koronatapauksen takia.

26-vuotias Can on eristäytynyt kotikaranteeniin, eikä Dortmundin joukkueesta ole löytynyt muita positiivisia tapauksia. Dortmund isännöi arkkivihollistaan Schalkea lauantaina kello 19:30.

[readmore from=Bundesliiga]

– Dortmundin terveysviranomaisten kanssa käytyjen intensiivisten keskustelujen jälkeen Ruhrin derbyä edeltävä viimeinen harjoitusjakso siirrettiin lauantaina myöhemmälle ajankohdalle. Ei kuitenkaan ole mitään syytä sille, etteikö peliä voitaisi pelata, BVB tiedotti.

Dortmund on tasapisteissä Bayern Münchenin kanssa sarjataulukon toisella sijalla voitettuaan ensimmäisestä neljästä sarjapelistään kolme ottelua. Bundesliigan piikkipaikkaa pitää omanaan RB Leipzig, yhden pisteen erolla seuraaviin.

Sarjataulukon toisessa päässä majaileva Schalke on kerännyt vain yhden pisteen sen ensimmäisestä neljästä Bundesliiga-ottelusta.