Täksi kaudeksi Ykköseen noussut Gnistan on ollut sarjatasonsa ainoa joukkue Helsingistä. Gnistanin alkukausi oli melko vaisu, mutta otteet ja tulokset ovat viime aikoina kohentuneet. Kun sarjasta on pelaamatta neljä kierrosta (ja kaksi rästiottelua), on Kipinä noussut tiukasti taistelemaan lähinnä AC Kajaanin kanssa sarjapaikkansa säilyttämisestä.

Jos Gnistan säilyy Ykkösessä, ollaan melko lähellä tilannetta, että Ykkösessä voisi pelata ensi kaudella jopa kolme joukkuetta pääkaupungista. HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n nousu on nimittäin sinettiä vaille valmis.

Klubi 04 kaatoi sunnuntaina PIF:n maalein 1-0. Paraisilla pelatun ottelun ainoan maalin viimeisteli Veikkausliigassakin jo kerran maalannut 17-vuotias Kai Meriluoto, joka johtaa koko Kakkosen maalitilastoa 13 tekemällään maalilla. Meriluodon kanssa jaetulla sijalla on saman lohkon KaaPo:n Juho Salminen. Lähin haastaja on 11 maalia tehnyt GrIFK:n Daniel Langhoff.

Voittonsa myötä Klubi 04 kasvatti eronsa B-lohkon kärjessä jo yhdeksään pisteeseen ennen toisena olevaa Ilves/2:ta. Voitto oli helsinkiläisille jo 12:s perättäinen, ja kauden koko saldo on komea 13 voittoa ja yksi tasapeli. Koska tasapelissä keskinäisen paremmuuden ratkaisee maaliero, on Klubi 04 käytännössä jo nousunsa varmistanut. Sen maaliero on plussalla 37 maalia, kun Ilveksen reservijoukkueen vastaava on +18. Tällaista eroa on harvemmin kurottu kiinni. Nousujuhlat Klubi 04 voi kenties laittaa pystyyn 17.10., kun se saa vieraakseen FC Espoon.

Myös A-lohkossa nousussa on kiinni helsinkiläisjoukkue, nimittäin nimekäs PK-35. Kun pelaamatta on kolme kierrosta, on PK-35:n ero lähimpään haastajaan, lappeenrantalaiseen PEPO:on viisi pistettä. PK-35 kohtaa seuraavassa pelissään 17.10. kotikentällään Kultsun. Toiseksi viimeisellä kierroksella on edessä kärkiottelu, kun se matkaa PEPO:n vieraaksi. PEPO:n seuraava peli on kotona Reipasta vastaan.

C-lohkossa nousutaistelu on tasaisempi. Sarjan kärjessä on oululainen Hercules 29 pisteellään, mutta pisteen vähemmän kerännyt JIPPO on myös pelannut ottelun vähemmän. KuFU98 ei myöskään ole vielä täysin ulkona. KuFu98 kohtaa torstaina vieraissa JJK:n ja JIPPO sunnuntaina kotonaan GBK:n.

Kun paria rästiottelua lukuun ottamatta kaikissa lohkoissa on pelaamatta enää kolme kierrosta, on myös yksi kuudesta putoajasta varmistunut. Kolmoseen matkaa ainakin B-lohkon Rauman Pallo-Iirot, jonka putoamisen sinetöi perjantainen 0-6 -tappio FC Jazzille. Toisella putoajan paikalla B-lohkossa on FC Espoo, jolla on matkaa viivan päällä oleviin Jazziin ja GrIFK:hon neljä pistettä.

[readmore from=Kakkonen]

A-lohkossa putoamisuhka leijuu vahvasti Kultsun ja Viikinkien yllä. Kultsu palkkasi elokuun alussa valmentajakseen entisen MYPA:n valmentajan Jukka Karjalaisen, mutta hänkään ei ole onnistunut hilaamaan joukkuetta viivan päälle. Kultsun edellä häilyy lähimpänä PKKU, joka on kerännyt neljä pistettä enemmän. Viikingit on pisteen Kultsun perässä.

C-lohkossa näyttää vahvasti siltä, että sarjasta putoavat lohkon molemmat vaasalaiset. FC Kiistolla on matkaa viivan päälle jo kahdeksan ja VIFK:llakin viisi. Joukkueet pelasivat viime viikonloppuna Vaasan derbyssä 1-1 -tasapelin. Vaasan pahentunut koronatilanne ja suositus perua urheilutapahtumat saattaa vaikuttaa lähiviikkoina myös Kakkosen ottelukalenteriin. Seuraava Vaasassa pelattava ottelu on ohjelmassa 17.10., kun Kiiston pitäisi isännöidä JIPPO:a.