Helsinkiläinen Gnistan kävi hakemassa huipputärkeän vierasvoiton Ykkösen rästiottelussa VPS-Gnistan. Ottelussa nähtiin maaleja peräti kahdeksan, ja 5-3 -voitto nosti Kipinän jälleen sarjataulukossa AC Kajaanin ohi putoamisviivan yläpuolelle.

Ottelun varsinainen erikoisuus oli se, että paikan päälle päästettiin vain kymmenen katsojaa Vaasan seudun vaikeasta koronavirustilanteesta johtuen. Terveysviranomaiset sallivat yhden (1) katsojan päästämisen kuhunkin katsomonosaan, ja VPS päätti huutokaupata nämä todelliset VIP-liput.

Vaikka lippupakettiin sisältyi myös VPS:n fanituotteita, eivät kaikki kymmenen katsojaa suinkaan Vepsu-faneja olleet. Ainakin yksi Gnistanin kannattaja oli onnistunut huutokaupassa, ja lunastanut piletin otteluun. Vaikka kapasiteetti oli vain kymmenen katsojaa ja matkaa otteluun yli 400 kilometriä, sai Gnistan siis yhden faninsa paikalle.

VPS kertoi otteluennakossaan, että halvin huutokaupattu lippu oli 140 euron hintainen ja kalleimmasta maksettiin 189 euroa. Paikalle päässyt kymmenikkö sai nauttia melkoisista maalijuhlista alusta lähtien, sillä VPS:n somemoderaattori vitsaili jo varhaisessa vaiheessa, nähtäisiinkö ottelussa enemmän maaleja kuin katsojia.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Vieraspeli yli 400 kilometrin päässä ja matsilippu maksoi vähintään 140 euroa. Respect! 👏 #lutuuri #Ykkönen

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Oli vaikka 10 katsojan kapasiteetti, niin meillä on aina vieraskannatus paikalla!💪

#Gnistan #Ykkönen

Vaasan Palloseura

@VPS1924
20' Gnistan kaventaa. Maalintekijä Morais. (1-2)

Tällä tahdilla riskinä on, että ottelussa nähdään enemmän maaleja kuin katsojia.

#seuraaraitaa

VPS karkasi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kahden maalin johtoon Steven Morrisseyn ja Jeff Addain maaleilla. Gnistan nousi kuitenkin varttitunnin sisällä tasoihin kahdella Lucas Moraisin hienolla osumalla.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
"Lucas Morais on aivan liekeissä"

Samaa mieltä 🔥

#GnistanLive

Jos vastasivat neljästä ensimmäisestä maalista ulkomaalaisvahvistukset, niin neljässä viimeisessä asialla olivat suomalaispelaajat. Vielä avausjaksolla 20-vuotias VPS-kasvatti Giuseppe Lo Giudice vei kotijoukkueen vielä kerran johtoon, mutta toisella puoliajalla Gnistan toteutti onnistuneen kirin.

Ensin loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Masar Ömer toi jakson alkajaisiksi Gnistanin tasoihin ja vartti ennen loppua Rony Huhtala teki vieraille voittomaalin Lucas Moraisin hienosta esityöstä. 3-5 -loppunumerot syntyivät Nnaemeka Anyamelen vauhdikkaasta vastahyökkäyksestä.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Tälle miehelle suo onnistumisen - vakavista vammoista kärsinyt Masar Ömer pääsee tuulettamaan maalia ensi kertaa kevään 2018 jälkeen! 🤩 @IFGnistan1924 #Ykkönen

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Morais pistää jälleen porukkaa solmuun ja lopulta Huhtala niittaa pallon verkkoon 🔥🔥

#GnistanLive

IF Gnistan

@IFGnistan1924
HUH HUH MIKÄ PELI 😍 Anyamele ja 3-5🔥

#GnistanLive

Gnistanilla on nyt ennen sarjan ensi lauantaina pelattavaa kauden päätöskierrosta kahden pisteen etumatka AC Kajaaniin. Jos AC Kajaani ei voita vieraissa Veikkausliigaan nousua himoitsevaa KTP:tä, säilyy Gnistan Ykkösessä varmasti. Jos Kajaani vierasvoiton hakee, on nujerrettava kotonaan KPV.

[readmore from=Ykkönen]

Ennusteet ovat lähtökohdat huomioon ottaen siis Gnistanin säilymisen puolelle. Jos Gnistan sarjassa säilyy, pelaa Ykkösessä ensi kaudella kolme helsinkiläisjoukkuetta Klubi 04:n ja PK-35:n noustua Kakkosesta. AC Kajaanin säilymistoiveille lauantainen 0-1 -kotitappio SJK Akatemiaa vastaan oli todella kova kolaus.

VPS tulee sijoittumaan sijoille 4-6. Se kohtaa keskiviikon rästiottelussa Vaasassa KTP:n – samalla kymmenen katsojan kapasiteettirajoituksella – ja lauantaina vieraissa MP:n.