Guardian: Cristiano Ronaldon raiskausepäilyn käsittely jatkumassa yhä – nyt arvioidaan salassapitosopimuksen pätevyyttä

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailman supertähti Cristiano Ronaldo nousi vakavassa ja ikävässä valossa otsikoihin syksyllä 2018, kun Football Leaks ja Der Spiegel julkaisivat yhdysvaltalaisen Kathryn Mayorgan version vuoden 2009 tapahtumista Las Vegasissa. Mayorga on syyttänyt Cristiano Ronaldon raiskanneen hänet hotellin sviitissään.

Heinäkuussa 2019 kuitenkin varmistui, ettei Juventuksen hyökkääjä joudu oikeuteen vastaamaan raiskausepäilyistään. Näin portugalilainen sai taas hengittää vapaammin.

Täysin Cristiano Ronaldo ei ole silti vieläkään päässyt pälkähästä. Guardian kertoo, että oikeustaistelu jatkuu edelleen, sillä Nevadan osavaltion oikeuslaitos haluaa ottaa tapauksen uudelleenkäsittelyyn.

Piirituomari Jennifer Dorsey on todennut haluavansa kuunnella väitteitä ja arvioida itse, oliko Kathryn Mayorga ”henkisesti kykeneväinen” solmiakseen Cristiano Ronaldon edustajien kanssa vaitiolosopimuksen vuonna 2010. Cristiano Ronaldo maksoi Mayorgalle 375 000 dollaria, jottei hän puhuisi Las Vegasin tapahtumista julkisuudessa.

Dorseyn mukaan oikeuden täytyy päättää, ”puuttuiko Mayorgalta henkistä kapasiteettia”, jota salassapitosopimuksen allekirjoittamiseen tarvittiin. Hän myös kyseenalaistaa, onko pätevää sopimusta ikinä solmittu osapuolten välille.

Cristiano Ronaldon asianajaja Peter Christiansen kieltäytyi kommentoimasta asiaa tiistaina. Mayorgan asianajajat eivät ole vielä reagoineet tuomarin päätökseen.

Siitä ei ole vielä selvyyttä, vaaditaanko Cristiano Ronaldon tai Kathryn Mayorgan läsnäoloa oikeudessa. Myöskään oikeuskäsittelyn päivämäärää ei ole vielä päätetty. Tapauksen osapuolilla on marraskuun loppuun saakka aikaa laatia suunnitelma oikeudenkäyntiä varten.

37-vuotias Mayorga on entinen malli ja opettaja. Hän päätti kaksi vuotta sitten astua julkisuuteen ja haastaa Cristiano Ronaldon oikeuteen, koska hänen mielestään pelaaja ja hänen läheisensä rikkoivat vaitiolosopimuksen, kun he sallivat raiskausepäilyjen tulla julkisuuteen eurooppalaismediassa vuonna 2017. Hän on vaatinut pelaajalta ainakin 200 000 dollarin lisäkorvauksia.

Cristiano Ronaldon asianajajat ovat väittäneet mediassa esitettyjen todisteiden tapauksesta olevan laittomasti hakkeroituja ja myytyjä asiakirjoja. He ovat myös epäilleet asiakirjojen olevan väärennettyjä ja valittavat Mayorgan haasteen vahingoittavan Cristiano Ronaldon mainetta.

Tapauksen sattuessa Cristiano Ronaldo oli 24-vuotias ja Kathryn Mayorga 25. Cristiano Ronaldo väittää seksiä harrastetun yhteisymmärryksessä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.