Helmarit voitti tiistaina Skotlannin 1-0 EM-karsintaottelussa Helsingissä.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 I EM-karsintaottelu: 🇫🇮🆚🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 I Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬👇

Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt avauskokoonpanonsa illan otteluun, joka alkaa Bolt Arenalla klo 18.15. Suorana Yle TV2/Yle Areena.

#Helmarit #FINSCO #WEURO2022 #AnnaÄänesi

Scotland National Team

@ScotlandNT
Your Scotland team taking on Finland this afternoon.

Kick-off is 4.15pm – watch live on @BBCAlba.

#FINSCO | #SWNT

Suomi aloitti ottelun vahvasti varsinkin puolustussuuntaan. Helmarit ei antanut Skotlannin luoda ylivoimatilanteita vaarallisille alueille, ja prässipelaaminen tuotti parikin kertaa pallonriiston potentiaalisessa paikassa.

Myös maalivahti Tinja-Riikka Korpela osoitti olevansa hereillä, kun hän liukui seitsemännellä minuutilla pallon pois puolittaiseen läpiajoon päässeeltä Lizzie Arnotilta.

Suomi joutui kuitenkin laskeutumaan syvemmälle ja syvemmälle, kun Skotlanti lämpeni. Vierasjoukkue vaati itselleen pilkkua 20. minuutilla, kun Emma Koivisto kaatoi Kirsty Smithin rangaistusalueella, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Eveliina Summanen tuli tilanteeseen myöhässä ja liukui Christie Murrayta sukille.

Helmarien avausjakson paras paikka tuli Ria Ölingille, joka yritti taidokasta ohjausta Tuija Hyyrysen keskityksestä, mutta pallo leijaili selvästi maalin ohi.

Helmarit siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa kulmapotkun jälkitilanteesta. Lizzie Arnot pelasti skotit maaliviivalta, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Eveliina Summanen, joka täräytti pelivälineen voimalla sisään. 1-0.

Helmarit

@HelmaritFI
Suomi saa loistavan alun toiselle jaksolle! Pallo pomppii kulmapotkun päätteeksi Eveliina Summaselle, joka viimeistelee ottelun avausosuman! [1-0] #Helmarit #FINSCO

Toinen puolisko noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Suomi aloitti vahvasti, mutta Skotlanti pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan.

Viimeinen vartti oli Suomen osalta lähinnä puolustustaistelua. Tinja-Riikka Korpelan maalia varjeltiin koko joukkueen voimin uhrautuvaisesti ja säästelemättä.

Kotiyleisö pidätti hengitystään, kun Jane Rossin pusku pomppi ylärimasta päätyviivan yli, mutta lähemmäksi Skotlanti ei päässyt.

Helmarit jatkaa tuloksen myötä karsintalohkon piikkipaikalla kerättyään viidestä ottelusta yhteensä 13 pistettä. Ykköskorista lohkoon arvottu Skotlanti on pelannut ottelun vähemmän ja kerännyt yhdeksän pistettä.

Suomi kohtaa Skotlannin myös seuraavassa karsintaottelussaan 1. joulukuuta vieraskentällä.

Helmarit

@HelmaritFI
SUOMI VOITTAA! 💙

Eveliina Summasen maali ja joukkueen upea puolustustaistelu tuovat Helmareille kolme pistettä! #Helmarit #FINSCO