Helmareille valtavan arvokas voitto Helsingissä – Suomi jatkaa EM-karsintalohkon kärjessä

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarit voitti tiistaina Skotlannin 1-0 EM-karsintaottelussa Helsingissä.

Suomi aloitti ottelun vahvasti varsinkin puolustussuuntaan. Helmarit ei antanut Skotlannin luoda ylivoimatilanteita vaarallisille alueille, ja prässipelaaminen tuotti parikin kertaa pallonriiston potentiaalisessa paikassa.

Myös maalivahti Tinja-Riikka Korpela osoitti olevansa hereillä, kun hän liukui seitsemännellä minuutilla pallon pois puolittaiseen läpiajoon päässeeltä Lizzie Arnotilta.

Suomi joutui kuitenkin laskeutumaan syvemmälle ja syvemmälle, kun Skotlanti lämpeni. Vierasjoukkue vaati itselleen pilkkua 20. minuutilla, kun Emma Koivisto kaatoi Kirsty Smithin rangaistusalueella, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Eveliina Summanen tuli tilanteeseen myöhässä ja liukui Christie Murrayta sukille.

Helmarien avausjakson paras paikka tuli Ria Ölingille, joka yritti taidokasta ohjausta Tuija Hyyrysen keskityksestä, mutta pallo leijaili selvästi maalin ohi.

Helmarit siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa kulmapotkun jälkitilanteesta. Lizzie Arnot pelasti skotit maaliviivalta, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Eveliina Summanen, joka täräytti pelivälineen voimalla sisään. 1-0.

Toinen puolisko noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Suomi aloitti vahvasti, mutta Skotlanti pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan.

Viimeinen vartti oli Suomen osalta lähinnä puolustustaistelua. Tinja-Riikka Korpelan maalia varjeltiin koko joukkueen voimin uhrautuvaisesti ja säästelemättä.

Kotiyleisö pidätti hengitystään, kun Jane Rossin pusku pomppi ylärimasta päätyviivan yli, mutta lähemmäksi Skotlanti ei päässyt.

Helmarit jatkaa tuloksen myötä karsintalohkon piikkipaikalla kerättyään viidestä ottelusta yhteensä 13 pistettä. Ykköskorista lohkoon arvottu Skotlanti on pelannut ottelun vähemmän ja kerännyt yhdeksän pistettä.

Suomi kohtaa Skotlannin myös seuraavassa karsintaottelussaan 1. joulukuuta vieraskentällä.

 


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!