HJK:n voitolla Liverpoolista tänään vuosipäivä – katso klippi yhdestä Suomi-futiksen tähtihetkistä

© Kuva: Juha Tamminen

HJK juhli sunnuntaina voittoa veikkausliigakauden toisessa Stadin derbyssä (lue lisää). Kun KuPS hävisi samaan aikaan Hongalle, kuroi HJK sarjan kärjessä etumatkansa kolmeen pisteeseen.

Klubin fanit ja pelaajat pääsivät luultavasti eilen hyvillä mielin nukkumaan, mutta tänäänkin lienevät suut maireina, sillä yksi HJK:n ja koko suomalaisen jalkapallohistorian hienoimmista europelivoitoista täyttää tänään vuosia. Maanantaina tulee kuluneeksi tasan 38 vuotta siitä, kun HJK kukisti Olympiastadionilla hallitsevan Englannin mestarin Liverpoolin 1-0.

Futiskalenteri latasi videoklipin ottelusta Twitteriin vuosi sitten, ja tänään oli tietysti uudelleentwiittauksen paikka. Klipillä näkyy, kuinka HJK tekee peräperää kaksi onnistunutta pallonriistoa, joista jälkimmäisestä vastaa Atik Ismail. Pelaajalegenda pääsi sen jälkeen kasvotusten Liverpoolin maalivahdin kanssa ja sijoitti pelivälineen alanurkkaan. Maali oli epäilemättä yksi nyt 63-vuotiaan Ismailin uran tähtihetkistä.

Jatkoon saakka komea voitto ei HJK:ta kuitenkaan vienyt, sillä Anfieldilla Liverpool oli parempi maalein 5-0.

Ottelua seurasi 11v11-sivuston mukaan paikan päällä 5 722 katsojaa. Nykyaikana Olympiastadion myytäisiin vastaavassa ottelussa epäilemättä helposti loppuun, jollei mitään koronarajoitteita olisi. Liverpoolilla oli kentällä pelissä todellinen tähtisikermä, sillä Helsingissä pelasivat muun muassa Ian RushKenny DalglishGraeme SounessPhil Thompson ja maalivahti Bruce Grobbelaar.

HJK oli pudottanut kauden 1982-1983 Euroopan Cupin ensimmäisellä kierroksella kyproslaisen Omonian yhteismaalein 3-2, mutta Liverpoolia vastaan tuli siis noutaja hienosta kotivoitosta huolimatta. Liverpool taipui seuraavalla kierroksella eli puolivälierissä puolalaiselle Widzew Lódzille yhteismaalein 3-4.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.