Brasilian maajoukkueen entinen tähtihyökkääjä Robinho on palannut kasvattajaseuraansa Santosiin viiden kuukauden mittaisella sopimuksella.

Robinho, 36, oli ilman seuraa lähdettyään viime kauden jälkeen turkkilaisesta Başakşehiristä. Euroopan kentillä hän on pelannut myös muun muassa Real Madridissa, Manchester Cityssä ja AC Milanissa.

Santos kertoo tiedotteessaan, että Robinho pelaa talousvaikeuksista kärsivässä brassiseurassa vain 230 euron kuukausipalkalla. Lehtitietojen mukaan hänen sopimukseensa on kuitenkin kirjattu bonuksia tavoitteiden saavuttamisesta sekä jatko-optio.

Robinho pelaa nyt Santosin riveissä neljättä kertaa urallaan ja ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Vielä vuonna 2017 Santos kieltäytyi ottamasta häntä riveihinsä, koska hyökkääjä tuomittiin Italiassa yhdeksän vuoden vankeuteen vuonna 2013 tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. Robinho on valittanut tuomiosta, ja oikeusprosessi voi tiettävästi kestää vielä pitkään.

Santosin silloinen puheenjohtaja José Carlos Peres sanoi ESPN:n haastattelussa, että ”Robinho on idoli”, mutta ”seuran imagon suhteen emme ota mitään riskejä.”

Tieto Robinhon paluusta on saanut kaksijakoisen vastaanoton. Osa Santosin kannattajista on kommentoinut sosiaalisessa mediassa, että he ovat häpeissään hyökkääjän pestaamisesta.

Santos FC

@SantosFC
Pedala!⁣

🏟 253 jogos⁣
⚽ 111 gols⁣
🗓 2002/04, 2010 e 2014/15⁣
🏆 Brasileirão 2002⁣
🏆 Brasileirão 2004⁣
🏆 Paulistão 2010⁣
🏆 Copa do Brasil 2010⁣
🏆 Paulistão 2015⁣

#TheLastPedal 🚲