Kansallisessa Liigassa palataan perjantaina tositoimiin maaottelutauon jälkeen. Sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Toiseksi viimeinen kierros on jaettu koko viikonlopun ajalle, mutta päätöskierros pelataan ensi viikon sunnuntaina samalla kellonlyömällä kello 14.

Mestari vaihtuu varmuudella, sillä viime vuonna mestaruutta juhlinut HJK on jäänyt kärkikaksikosta jo seitsemän pisteen päähän. HJK on sijalla neljä, kun kärjessä ovat tasapistein jo Suomen Cupin voittanut Åland United sekä TiPS. Mestaruustaisteluun voisi hurjalla loppukirillä nousta myös viisi pistettä perässä oleva KuPS, joka kohtaa viimeisissä otteluissaan molemmat edellään olevat joukkueet.

Kierros alkaa perjantaina ottelulla, joka televisioidaan Ruudun lisäksi myös YLE TV2:ssa. TiPS:lle kausi on ollut jo nyt historiallinen, sillä se voittaa joka tapauksessa historiansa ensimmäiset mitalit. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä tutun kotikentän Tikkurilan sijaan.

TiPS on kuntopuntarin kärkijoukkue, sillä se on voittanut kaikki viisi viimeistä peliään. HJK pelaa puolestaan enää ”vain” pronssista ja kahden viimeisen kierroksen välissä se käy Islannissa Mestarien liigan karsinnoissa. Mahtaako fokus olla parhaimmillaan? Toki pronssimitalit kiinnostavat varmasti Klubiakin.

Tapio Rostedt

@TapioRostedt
Futisjännäreille tämän illan herkkupala. Myyrmäessä 18:00, ja suorana kotisohville YLE 2 ja Ruutu+ Kansallisen liigan toiseksi viimeinen kierros, TiPS–HJK. Tervetuloa!

Kuntopuntarin kakkosena on puolestaan KuPS, jonka saldo viimeisistä seitsemästä pelistä on komea kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Vaikka viiden pisteen takaa-ajoasema näyttääkin lähes mahdottomalta, voi KuPS nousta teoriassa kahdella voitolla jopa mestariksi. Se edellyttäisi toki sitä, ettei TiPS voita tänään HJK:ta eikä Åland United päätöskierroksella hyvävireistä Honkaa.

KuPS:n maaliero on jo nyt selvästi kärkikaksikkoa parempi, sillä 43 tehdyllä maalillaan se on sarjan ylivoimaisesti maaliahnein joukkue. Maalitilastoa johtaa 16 maalin Gentjana Rochi ja kakkosena on seuratoveri Aino Kröger (11 maalia), joten maalipörssi on tukevasti kuopiolaisten hallussa.

Åland United ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, sillä ne mittelivät paremmuudesta myös Suomen Cupin loppuottelussa. Tuolloin Åland United oli parempi niukasti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Tänään starttaa toiseksi viimeinen ottelukierros!🔥

Kierroksella nähdään peräti kaksi kärkinelikon kohtaamista. Tänään toisistaan mittaa ottavat @TiPSNaiset ja @HJKNaiset , ja huomenna @KuPSNaiset matkaa @AlandUnited vieraaksi!⬇️ #KansallinenLiiga

kansallinenliiga.fi/news/kierrosen…

Jännitystä riittää sarjan häntäpäässäkin, sillä sen paremmin putoaja kuin karsijakin ovat vielä lopullisesti ratkaisematta. Sarjajumbo TPS saa sunnuntaina kotikentällä vastaansa Hongan, joten haaste kuiville nousemisesta on iso. TPS:n putoaminen voi tosin saada lähestulkoon sinettinsä jo lauantaina, jos Ilves onnistuu nujertamaan kotonaan PK-35 Vantaan. Karsijan paikalla oleva Ilves ajaa takaa kolme pistettä edellään olevaa JyPK:iä. Turvassa ei ole vielä myöskään sarjanousija PK-35 Vantaa.

[readmore from=Kansallinen-Liiga]

– Vaikka olemme viime aikoina taistelut hävinneet, niin sota ei ole vielä ohi. Lähdemme ehdottomasti voittamaan kahta viimeistä ottelua ja siihen meillä on hyvät mahdollisuudet, Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen totesi Ilveksen kotisivuilla.

Åland Unitedin maaliero on tällä hetkellä +20 ja TiPS:n +15. Mestaruus varmistuu lopullisesti vasta ensi viikon sunnuntaina, mutta jo tänä viikonloppuna panokset ovat ehdottomasti katossa.

Lähde: Kansallisen Liigan kotisivujen kierrosennakko