Kansallisessa liigassa vietetään maaottelutaukoa, mutta sarjan (tai silloisen Naisten Liigan) viime kauden mestarilla HJK:lla oli tänäänkin tärkeä päivä. HJK sai nimittäin tietää vastustajansa Mestarien liigan 1. karsintakierroksella.

Koronapandemian vuoksi karsinnat pelataan miesten kilpailun tavoin tänä vuonna yksiosaisina. Arpa heitti HJK:lle vieraspelimatkan Islantiin. Vastustaja on FC Valur, Islannin puolustava mestari ja sarjan tämän hetken kakkonen.

– Upeaa, että vihdoin ollaan lähellä myös europelien alkamista. Pitkä vuosi ollut takana, mutta mahdollisuus päästä näyttämään Euroopan kentillä varmasti sytyttää jokaisen. Myös joukkueen loukkaantumistilanne alkaa näyttämään hieman paremmalta, HJK:n valmentaja Jonne Kunnas kertoo seuran kotisivuilla.

– Valurin joukkueessa on useita maajoukkuepelaajia ja kyseessä on kokonaisuudessaan laadukas ryhmä. Odotan jo, että pääsemme tiimin kanssa vielä tarkemmin tutustumaan sekä laatimaan ottelusuunnitelman, jolla saamme parhaan mahdollisen tuloksen.

HJK oli arvonnassa sijoittamaton. Joukkueet oli jaettu neljän joukkueen arvontaryhmiin, joten mahdollisia vastustajia oli vain kaksi, Valurin lisäksi norjalainen Vålerenga. Seurarankingin perusteella molemmat vaihtoehdot ovat käytännössä samaa tasoa.

Ottelut pelataan 3. ja 4. marraskuuta. Toisen kierroksen arvonta on edessä 6. marraskuuta ja toisen kierroksen ottelut 18.-19. marraskuuta.

HJK Naiset

@HJKNaiset
HJK pelaa Mestarien liigan 1. karsintakierroksen ottelun vieraskentällä ja vastaan asettuu islantilainen Valur.

Lue lisää: hjk.fi/artikkelit/nai… #HJK #OnVainYksiKlubi #UWCL

HJK voi panna eurokentillä kaiken peliin, sillä Kansallisen Liigan mestari vaihtuu. Sarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta, ja neljäntenä oleva HJK voi sijoittua parhaimmillaan kolmanneksi. Mestaruudesta taistelevat ahnaasti Åland United ja TiPS, jotka ovat sarjan kärjessä tasapistein. Huimasta loppukiristä haaveilee yhä myös viisi pistettä perässä oleva KuPS, joka kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan molemmat kärkijoukkueet.