Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura hävisi torstaina Eurooppa-liigan karsintojen playoff-kierroksella CFR Cluj’lle vieraissa 1-3. Romanialaisseura eteni voiton myötä kilpailun lohkovaiheeseen.

Cluj siirtyi johtoon jo viidennellä minuutilla kulmapotkusta. Ciprian Deacin keskitys tavoitti Mario Rondónin, joka puski pallon sisään Petteri Pennasen vastustelusta huolimatta. 1-0.

KuPS pyrki etenemään maalipaikoille nopeasti, mutta Cluj teki vieraiden pelaamisesta todella vaikeaa. Kuopiolaisten ensimmäinen potentiaalinen maalipaikka tuli 20. minuutilla Usman Salelle, joka kiiruhti kohti takatolppaa jatkamaan keskitystä sisään, mutta nigerialaislaiturin vauhti ei aivan riittänyt, ja hänen vetonsa suuntautui reippaasti ohi.

Vieraat kasvattivat painetta Cluj’n päädyssä avausjakson edetessä. Vajaan puolen tunnin kohdalla Bismark Adjei-Boateng laukoi tulisesti rangaistusalueen tuntumasta, mutta veto viuhui noin metrin maalin ohi.

KuPS hallitsi palloa ajoittain pitkiäkin jaksoja, mutta vieraille sattui 42. minuutilla jo toinen kohtalokas nukahdus. Alexandru Păun vei Nuno Tomásia juoksukilpailussa mielin määrin ja tarjoili nappisyötön maalin edustalle Gabriel Debeljuhille, joka oli karistanut varjostajansa ja pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä kaikessa rauhassa. 2-0.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
45min Cluj - KuPS 2-0.

KuPS hyvin pelissä ja enemmän luotuja maalitilanteita, mutta maalit ratkaisevat. Cluj on kaatanut kahdesti kylmää vettä niskaan lähes yhtä monella yrityksellä. #KuPS #UELfi

Cluj laittoi ottelun pakettiin 56. minuutilla, kun Rondón karkasi KuPS:n puolustukselta takatolpalle ja jatkoi Deacin kierteisen vapaapotkun sisään. KuPS joutui jo kolmatta kertaa kokemaan, kuinka ankarasti kotijoukkue rankaisee merkkausvirheistä. 3-0.

Cluj’n maalivahti Cristian Bălgrădean sai olla tolppiensa välissä varsin rauhassa, mutta hänkin joutui antautumaan kertaalleen. Aniekpeno Udoh täräytti 91. minuutilla voimakkaan vedon, joka kimposi puolustajan ja yläriman kautta verkkoon. 3-1.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen arvonta suoritetaan perjantaina.