22-vuotias Lassi Lappalainen liittyy Huuhkajien pelaajavahvuuteen huippuvireisenä. Lappalainen teki viime yön ottelussa Columbus Crew’ta vastaan kolmannen maalinsa neljässä viimeisessä ottelussa, kun hänen joukkueensa Montreal Impact katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa maalein 1-2.

Lappalaisen maali syntyi pelin 24. minuutilla terävän hyökkäyksen päätteeksi. Ensin Bojan Krkic laukoi ylärimaan, ja paluupallo putosi suomalaiselle. Lappalaisen ensimmäinen veto osui Crew-puolustaja Harrison Affulin käteen, mutta toisella yrittämällä hän pamautti pallon maaliin. Afful sai tilanteesta myös varoituksen.

Major League Soccer

@MLS
Looking back at Lassi Lappalainen's fourth goal of the season (after Bojan struck the bar). #CLBvMTL

CF Montréal

@cfmontreal
23' BUUUUUUUUUUUT 🔔

Lassi Lappalainen 🇫🇮

0-1 | #CLBvMTL | #IMFC

Lappalainen laukoi kauden ensimmäisissä yhdeksässä MLS-ottelussa vain kaksi kertaa, mutta nyt hän on päässyt hyvään vauhtiin, kun maaleja on syntynyt kolme viimeisissä neljässä pelissä. Kaikkiaan maali oli hänelle kauden neljäs.

OptaJack⚽️

@OptaJack
3 - Lassi Lappalainen has scored in 3 of his last 4 @impactmontreal matches after managing just 2 shots on target in his first 9 @MLS matches this season. Finnishing.

Vierasvoitto oli Impactilta hieno suoritus, sillä Columbus Crew oli voittanut kauden kahdeksasta kotipelistään seitsemän, ja niistä kuusi siten, että sen oma maali oli pysynyt koskemattomana. Ennen Lappalaista Columbus Crewn verkkoon oli maalannut sen kotikentällä vain toinen suomalainen Robin Lod, joka teki maalin Crew’n 2-1 -voitossa syyskuussa. Lod osui Crew’n verkkoon myös Las Vegasissa pelatussa MLS is Back -turnauksessa.

Kauden kaksi ensimmäistä vierasmaalia Columbus Crew’tä vastaan teki siis suomalaispelaaja. Taika murtui vielä viime yönä samassa ottelussa, kun Bojan Krkic viimeisteli rankkarista Impactille voittomaalin.

Paul Vance

@PaulVance63
Crew don’t like the Finns. Lassi Lappalainen and #MNUFC’s Robin Lod are the only visiting players to score an #MLS goal at MAPFRE Stadium this season. Both Finnish internationals. #IMFC #CLBvMTL

Impactille voitto oli hyvä saavutus, sillä Crew hallitsi peliä ja voitti sen laukaukset 19-8. Crew’n tasoituksen teki avausjakson lopulla Gyasi Zardes. Lappalainen pelasi ottelussa noin tunnin, ja varoituksenkin saanut Impact-kapteeni Jukka Raitala täydet minuutit.

Huuhkajat hävisi keskiviikkona harjoitusmaaottelussa Puolalle tylysti 1-5. Sunnuntaina Suomi kohtaa Nations Leaguen ottelussa Bulgarian ja keskiviikkona Irlannin. Lappalainen ja Raitala saapuvat MLS:stä vahvistamaan Suomen joukkuetta, mutta Minnesota Unitedin Robin Lodia Suomi ei saanut mukaan. Lappalaiselta ja Raitalalta jää edustustehtävien vuoksi ainakin kaksi Impactin MLS-ottelua väliin.

Myös Alexander Ring pelasi joukkueensa kapteenina yön ottelussa täydet minuutit, kun New York City FC voitti kotonaan DC Unitedin 4-1. Tehomerkintöjä Ringille ei kirjattu.