Ligue1 -seuran kova neuvottelulinja kostautuu? Isot siirrot jäihin – pelaajia yllin kyllin

© Kuva: Getty Images

Vielä muutamia päiviä sitten näytti siltä, että Ligue1-seura Lyon on pistämässä useamman tähtipelaajansa niin sanotusti lihoiksi, eli käärivän hyvät summat näiden siirroista. Nyt on käymässä niin, kuin uhkapelaajalle joskus saattaa.

Lyonin kovapuheinen presidentti Jean-Michel Aulas torppasi ensin linjallaan keskikenttäpelaaja Houssem Aouarin potentiaalisena pidetyn, useamman kymmenen miljoonan euron siirron Arsenaliin. Siirtoikkunan viime metreillä lyonilaiset olivat kuitenkin valmistautumassa vielä suurempaan siirtoon, jossa Memphis Depayn piti muuttaa maallinen omaisuutensa Kataloniaan, Barcelona-sopimuksen myötä. Nyt RMC kertoo, että tämäkään siirto ei toteudu.

Kolmas pelaajasiirto, josta Lyonin oli myös määrä kääriä yli 20 miljoonaa euroa, kariutui sekin, kun Jeff Reine-Adélaïde ei sittenkään matkannut Hertha Berliniin. Saksalaiset lainasivat tämän sijasta Arsenalissa ongelmiin ajautuneen Mattéo Guendouzin.

Reine-Adélaïden kohdalla siirtomahdollisuudet elävät yhä, tämän neuvotellessa nyt paikasta OGC Nicessä.

Hyvien pelaajien pitäminen ei tietysti sinänsä ole huono asia. Lyon ehti kuitenkin jo hankkia odottamiaan keskikentän menetyksiä paikkaamaan brasilialaisen Lucas Paquetán, jonka siirrosta maksoi AC Milanille 20 miljoonaa euroa.

Vaikka Lyon kuuluu Ranskan suurseuroihin, on sen asema nyt varsin vaikea. Pelaajia on liikaakin, rahaa sen sijaan ei. Sitä ei tule lisää lähiaikoina, sillä OL ei pelaa kuluvalla kaudella euro-otteluita.