Pikkuhuuhkajat voitti Pohjois-Irlannin alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa perjantai-iltana. Suomi joutui kamppailussa kahdesti tappiolle, mutta nousi vieraskentällä lopulta 3-2-voittoon.

Hyökkääjälupaus Marcus Forss teki ottelussa pirteän paluun maajoukkuepaitaan, pelattuaan viimeksi Pikkuhuuhkajille maaliskuussa 2019.

21-vuotias turkulainen on tehnyt tällä kaudella kolme maalia Englannin Mestaruussarjassa pelaavalle Brentfordille, mutta ei aivan onnistunut maalinteossa perjantai-iltana. Piikissä avannut Forss oli kentällä 83 minuuttia ja laukoi yhteensä kolme kertaa.

BBC SPORT NI

@BBCSPORTNI
#U21EURO RESULT

After such a promising start, @NorthernIreland lose out to @Huuhkajat at the Ballymena Showgrounds. Two well-taken goals from Paul O'Neill not enough to get a result.

U21's back in action against Ukraine on Tuesday night & we'll have all the action live 👍

Pikkuhuuhkajat aloitti ottelun pirteästi ja vastasi kamppailun ensimmäisestä maalipaikasta seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Mikael Soisalo löysi matalalla keskityksellään Forssin rangaistusalueen sisältä, mutta Brentfordin huippulupaus latasi pallon puolustajien jalkojen kautta tolppaan.

@BBCSPORTNI
#U21EURO LATEST

@NorthernIreland 0⃣
@Huuhkajat 0⃣

7’ | An early scare for the hosts as Finland skipper Mikael Soisalo finds Marcus Forss, who hits the post 😮

Watch ➡️ bbc.in/2FfOMGp

Sen jälkeen Pohjois-Irlanti pääsi paremmin peliin mukaan ja vastasikin ottelun avausmaalista. Paul O’Neill upotti pallon maaliin Nathan Kerrin laukauksesta ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon 23. minuutin kohdalla.

Juha Malisen miehistö ei onnistunut löytämään pikaista vastausta Pohjois-Irlannin osumaan, mutta puoliajan lähestyessä sinipaidat loivat runsaasti painetta vihreäpaitojen maalille.

Lopulta peli tasoittui juuri ennen taukoa, kun Timo Stavitski viimeisteli pallon oikeaan alakulmaan Onni Valakarin pitkästä pystysyötöstä. Hollantilaisseura Maastrichtin laitahyökkääjä ehti palloon ennen Eoin Toalia ja ohitti Conor Hazardin tarkalla vedolla.

Toisella puoliajalla Pikkuhuuhkajat otti pelin nopeasti takaisin haltuunsa. Valakari, Jasin Assehnoun ja Forss pääsivät kaikki yrittämään maalintekoa avauskympin aikana, mutta yksikään laukaus ei tuottanut ongelmia Pohjois-Irlannin maalivahdille.

Suomen hallinnasta huolimatta Pohjois-Irlanti palasi johtoon tunnin pelin kohdalla, kun O’Neill ohjasi pallon jo toistamiseen sisään. Isäntien johtoasema säilyi kuitenkin vain muutaman minuutin verran, kun Soisalo laukoi Pikkuhuuhkajat tasoihin Hazardin jalkojen välistä.

Forss oli hetkeä myöhemmin lähellä viedä Suomen ensikertaa johtoon, kun hän tykitti pallon vasurillaan kohti maalia erinomaisen juoksun päätteeksi. Hazard kuitenkin nyrkkeili yrityksen kulmapotkuksi, joka ei vieraiden harmiksi tuottanut tulosta.

69. minuutilla Pohjois-Irlannin maaliverkot heiluivat kuitenkin jo kolmatta kertaa, kun Naatan Skyttä viimeisteli Pikkuhuuhkajien komean hyökkäyksen erinomaisella laukauksella. Soisalo keskitti pallon oikealta takaviistoon, jonka jälkeen Ilves-nuorukainen sijoitti pelivälineen tarkasti oikeaan alakulmaan.

@BBCSPORTNI
Goal of the night 👌

A slick team goal from @Huuhkajat neatly 'Finnish-ed' off by Skytta to put the visitors ahead ⚽️

#U21EURO

Pikkuhuuhkajat piti johtoasemastaan kiinni pelin loppuun saakka ja voitti kamppailun 3-2. Suomi on voittonsa myötä EM-karsintalohkonsa neljäs, kuuden pisteen päässä kakkossijalla lepäävästä Romaniasta.