Tanskan alle 21-vuotiaat kaatoivat Pikkuhuuhkajat tiistai-iltana lukemin 2-1.

@Huuhkajat

Huuhkajat

@Huuhkajat
Avauskokoonpano I Pikkuhuuhkajat Tanskaa vastaan! 🇩🇰🆚🇫🇮 I Mitä mieltä olet avauksesta? 🦉💬

Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt avauskokoonpanonsa klo 19.00 alkavaan Tanska-otteluun. Katso suorana VeikkausTV:stä ➡ bit.ly/NIRFIN_DENFIN_…

#Pikkuhuuhkajat #DENFIN #U21EURO

EM-karsintaottelu ehti edetä vain toiselle minuutilleen, ennen kuin Victor Jensen karkasi viemään illan isännät 1-0 -johtoon.

Suomi ei varsinaisesti ollut karsintalohkoa näyttävästi vieneiden isäntien jyrän alla, vaikka toki punapaitojen hyökkäykset olivat alussa järjestäen sinisten vastaavia vaarallisempia.

Puolen tunnin pelin jälkeen Pikkuhuuhkajat olivat lähellä tasoitusta. Onni Valakari ehti kulmapotkun jälkitilanteessa pallon boksissa ensimmäisenä, runnoen sen lopulta olkapäällään maalivahdin käsien kautta yli päätyviivan.

Viittä minuuttia ennen taukoa Marcus Forss napautti pallon tanskalaismaalin tolppaan, Valakarin hankkiman sivuvaparin jälkeen.

Ensimmäisen jakson loppupuoliskolla Suomi oli varsin hyvin pelissä, mutta joutui kuitenkin tappioasemassa koppiin.

50. minuutilla Suomi sai rangaistuspotkun, kun Aapo Halme vapautti Valakarin läpi, ja tämä kaadettiin. Forssin pommi upposi oikealle hurjalla varmuudella; 1-1.

Tunnin kohdalla Tanska meni Jensenin toisella osumalla jälleen johtoon. Jacob Bruun Larsen painoi väkisin vasemmalta laidalta päätyviivalle, ja tarjoili pallon avopaikkaan.

Muutamaa hetkeä isäntien johtomaalin jälkeen Suomi tarjoili Jensenille jo hattutemppua alakerran virheillä. William Jääskeläisen venyminen piti lukemat kapeina. 62 peliminuutin kohdalla Tanskalla oli tilillään kahden maalin lisäksi kaksi ylärimaan pelattua palloa – ottelun tasapainosta ei sittenkään ollut kovin suurta epäselvyyttä.

Jensen oli jälleen lähellä illan kolmatta osumaansa, päästyään puskemaan läheltä suomalaispakkien välistä – pallo niukasti vasemmalta ohi. Hetkeä tämän jälkeen vaihtomies Benjamin Källman pelasi itsensä ohi kahden puolustajan, ja laukoi kohti takakulmaa. Maalivahti Oliver Christensenin mainiosta jalkatorjunnasta kimmonneen pallon laukoi Valakari korkeammille kiertoradoille.

Vaikka Suomen hyökkäyskalusto niin ennen vaihtoja, kuin niiden jälkeenkin aiheutti Tanskalle päänvaivaa, ei kotivoittoa voi sanoa vääryydeksi.

Pikkuhuuhkajat jatkavat lohko 8:ssa yhdeksän pelaamansa ottelun jälkeen neljännellä sijalla, 10 pisteen saldollaan. Tanska varmisti lohkon voiton; sillä on kasassa jo 25 pinnaa.