Murskatappio veti Markku Kanervan vakavaksi: ”Koppi täynnä pettyneitä miehiä”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien valmistautuminen lokakuun Nations League -otteluihin ei mennyt suunnitellusti, sillä Gdanskissa pelattua harjoitusmaaottelua isännöinyt Puola oli Suomelle todella tyly isäntä. Euroopan huippumaihin lukeutuva Puola takoi taululle 5-1 -voittolukemat, vaikka UEFA:n vuoden pelaajaksi vastikään valittu Robert Lewandowski seurasikin ottelua katsomosta. Tehomiehenä hääri hattutempun tehnyt Kamil Grosicki.

Suomen puolustuksessa tehtiin virheitä, eikä paremmuudesta ylipäätäänkään ollut mitään epäselvyyttä. Sen myönsi pelin jälkeen myös päävalmentaja Markku Kanerva.

– Olen pettynyt lopputulokseen, täytyy analysoida tarkemmin vielä pelaajien esitykset. Kokonaisuudessaan vastustaja oli oikeastaan joka jalkapallon perusasiassa parempi. Toki Puolan taso oli jo ennakkoon tiedossa, Kanerva totesi V Sportin haastattelussa.

– Olen pettynyt yksittäisten tilanteiden puolustamiseen, vaikka Puola aika kliinisesti viimeistelikin.

Kanerva teki jo tauolla 0-3 -tilanteessa kolme pelajaavaihtoa, jotka hieman paransivatkin Suomen peliä. Puolan kliinisyys oli kuitenkin Suomelle liikaa.

– Kaikkineen vähän paremmin saatiin peliä kulkemaan molempiin suuntiin toisella puoliajalla, joskaan Puolakaan ei niin kovasti enää prässännyt.

Kanerva lupaa, että sunnuntaina Bulgariaa vastaan nähdään erilaisella ilmeellä varustettu Huuhkajat. Suomi pelaa tuolloin yli neljän vuoden tauon jälkeen yleisön edessä varsinaisessa kotipesässään Olympiastadionilla, joskin koronan takia rajatulla katsojakapasiteetilla.

– Koppi on nyt täynnä pettyneitä miehiä ja aikamoinen selkäsauna tämä oli. Saimme kuitenkin myös vastauksia osin niihin kysymyksiin, joihin niitä vastauksia haettiinkin ja vähän myös säästelimme tiettyjä pelaajia tulevaa varten, Kanerva kertoi.

Lähde: Palloliiton kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.