Nimi vei mukanaan? – ”Vallankumouksellinen” brassilupaus Marx Lenin siirtyy Venäjälle

© Kuva: Getty Images

Nuori brasilialaispelaaja Marx Lenin, joka kantaa luultavasti yhtä jalkapallohistorian erikoisinta nimeä, on siirtymässä (melko ironisesti) Venäjälle. 20-vuotias hyökkääjä on allekirjoittanut sopimuksen Venäjän 1. divisioonassa pelaavan FC Akron Togliattin kanssa.

Brasilian poikamaajoukkueen entinen huippulupaus pelasi ennen Flamengon akatemiassa yhdessä Real Madrid -hyökkääjä Vinícius Júniorin kaltaisten pelaajien kanssa. Useista kurinpidollisista ongelmista johtuen hän ei kuitenkaan onnistunut tekemään samanlaista läpimurtoa Euroopan huipputasolle.

Akrton Togliatti on kuvaillut tuoretta hankintaansa ”vallankumoukselliseksi”. Marx Leninin nimellä ei kuitenkaan ole minkäänlaista yhteyttä kommunisteihin, tai Karl Marxiin ja Vladimir Leniniin, joiden ideologiat loivat perustan entiselle Neuvostoliitolle.

– Sillä ei ole minkäänlaista tekemistä kanssani, Marx Lenin kertoi Globo Esporten haastattelussa useita vuosia sitten.

Pelaajan nimi Marx tulee hänen isältään Antonio Marques Goncalvesilta ja hänen äitinsä yksinkertaisesti piti nimestä Lenin.

– Minun äitini piti siitä nimestä, mutta ei tiennyt mitä ne kumpikaan tarkoittivat. Nyt kun kaikki puhuvat siitä, se on tietysti melko huvittavaa, Marx Lenin lisäsi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.