Palloliiton kurinpito ei kumonnut Sakari Mattilan kahden ottelun pelikieltoa, jonka hän sai SJK-ottelussa tulleesta ulosajosta. HIFK:ssa ei Palloliiton päätöstä katsottu hyvällä.

Mattila sai SJK-ottelun lisäajalla suoran punaisen kortin tilanteessa, jossa Mattilan katsottiin rikkoneen Muriloa. Tilanteessa Murilo kaatui Mattilan päälle, jonka jälkeen Mattila työnsi Murilon päältään pois. HIFK anoi jälkikäteen pelikiellon poistamista ja tuekseen se lisäsi videotallenteen tilanteesta.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Palloliiton kurinpito katsoi, että erotuomari Petri Viljasen päätös oli perusteltu, lue lisää aiheesta tästä.

HIFK:n toimitusjohtaja Perret kertoi oman kantansa kurinpidon päätöksestä Twitterissä torstaina.

Minun on kyllä erittäin vaikea niellä Palloliiton päätöstä, perustelut erittäin huonot. Tämä lisää filmaamista, lisää huutelua tuomareille, palkitsee virhearviointeja. Pelaajalle 2 pelikieltoa, tuomari Cupin finaaliin. Futikselle myrkkyä, Perret kirjoittaa twitterissä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Christoffer Perret

@chrisperret
Minun on kyllä erittäin vaikea niellä @Palloliitto päätöstä, perustelut erittäin huonot. Tämä lisää filmaamista, lisää huutelua tuomareille, palkitsee virhearviointeja. Pelaajalle 2 pelikieltoa, tuomari Cupin finaaliin. Futikselle myrkkyä. #hifk #veikkausliiga #tuomarit

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Palloliitto on tänään päättänyt pitää Sakari Mattilan kahden ottelun pelikiellon voimassa.
hifkfotboll.fi/2020/10/sakari…

Myös HIFK:n valmentaja Mike Keeney kritisoi päätöstä Twitterissä.

– Huono päätös tuomarilta ja huono päätös nyt myös Palloliitolta. Nyt ulosajon lisäksi pelaaja joutuu olemaan kaksi ottelua pelikiellossa. Tällaiset päätökset selvästi rohkaisevat pelaajia filmaamaan ja esittämään loukkaantunutta. Asioita, jotka pitäisi ehdottomasti karsia pelistä, Keeney kirjoitti.

Samaa mieltä oli myös HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

– Tämä päätös oli täysin urheiluhengen vastainen, kertoo arvopohjasta, osoitus mädäntyneestä toimintakulttuurista sekä millaisessa ympäristössä toimimme. Teemme kaikki virheitä, mutta käsi nostetaan pystyyn jos tietää virheen tapahtuneen. Tämä päätös vaikuttaa meidän tulevaisuuteen, Lönnström harmitteli.