Palloliiton kilpailupäällikköä lähestytään ”jatkuvalla syötöllä” – Koronapandemia, sopimuskuviot ja lähestyvä talvi uhkaavat futiskauden huipennusta: ”Väistellään lumi- ja viruspisaroita”

© Kuva: Juha Tamminen

Se pelätty ”toinen aalto” tuli. Vielä kesällä Suomen koronatilanne näytti varsin hyvältä, jalkapallokatsomot täyttyivät sen, minkä rajoitukset antoivat myöten ja kotimaiset futissarjat rullasivat eteenpäin suunnitelmien mukaisesti.

Syksyn tullessa koronatartuntoja alkoi kuitenkin ilmaantua taas lisääntyvässä määrin niin jalkapalloympyröissä kuin muussakin yhteiskunnassa ja ottelusiirtoja jouduttiin tekemään niin Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa kuin Kansallisessa Liigassakin.

Etenkin kahdessa viimeksimainitussa tilanne on kuitenkin suhteellisen hyvä, sillä Kansallisesta Liigasta on pelaamatta vain kaksi täyttä kierrosta ja Kakkosesta joitain rästipelejä lukuun ottamatta vain yksi. Näyttää siltä, että kaikki Kakkosen tärkeimmät sijoitukset saadaan ratkaistua ilman ongelmia Covid-19:n kanssa.

Ykkösessä ja Veikkausliigassa tilanne on mutkikkaampi, ja ainakin Veikkausliigan osalta keskiviikkona odotetaan tärkeitä päätöksiä. Ykkösessä on lähellä tilanne, että päätöskierrosta ei pelata samanaikaisesti, ja koko kärkikolmikolla (AC Oulu, KTP, Jaro) on vielä 1-2 ottelua rästissä. Veikkausliigassa taas päätetään pian siitä, joudutaanko koko loppusarjoista luopumaan. Jos näin käy, saatetaan HJK kruunata mestariksi ”kabinetissa”.

Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström myönsi SuomiFutikselle, että käsillä on hyvin haastava tilanne. Koronapandemia kun ei ole ongelmista ainoa, vaan myös lähestyvä talvi ja pelaajien päättyvät sopimukset mutkistavat sarjojen loppusuoria.

– Koputan puuta Kansallisen Liigan ja Kakkosenkin osalta. Minulle soittavat vuorotellen tiedotusvälineet ja joukkueet, Lundström kertoi.

Eri joukkueista tavoitellaan Lundströmiä toimintaohjeiden toivossa tai kertoakseen jonkun pelaajan koronatestiin menosta. Tällaisia lähestymisiä tulee hänen mukaansa ”jatkuvalla syötöllä”.

– Tilanne on kuin hallittu kaaos. Joka paikassa on vain yksi tai kaksi peliä jäljellä ja nyt mietitään, mitä niiden kanssa tehdään.

– Teknisesti näissä sarjoissa on pelivaraa kyllä, mutta seurojen huoli on siitä, että ne haluaisivat saada sarjat päätökseen muun muassa päättyvien pelaajasopimusten takia. Kyse ei ole vain koronasta, vaan lumipisaroitakin alkaa tippua. Nyt väistellään sekä viruspisaroita että lumipisaroita, Lundström tiivisti tilanteen hankaluuden.

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.