Veikkausliigassa on tänään odotettavissa isoja päätöksiä. Koronaviruksesta johtuen rästissä ovat ottelut TPS-SJK ja IFK Mariehamn-HJK, ja runkosarjan päätöskierrosta on jouduttu siirtämään jo kahteen otteeseen. Näillä näkymin päätöskierros pelataan keskiviikkona 4. marraskuuta.

Käsillä on konkreettisesti tilanne, jossa mestaruus, suora putoaja ja europaikat saatetaan ratkaista ”kabinetissa”, sillä jos loppusarjoista päätetään luopua, ei KuPS:lla ole käytännössä enää mahdollisuutta saada HJK:ta sarjan kärjessä kiinni. Sama koskee RoPS:ia sarjan jumbosijalla sekä viidentenä olevaa Ilvestä, jolta viimeisellä europaikalla oleva Honka karkaisi tavoittamattomiin.

Veikkausliigan seurat siis tiettävästi kokoustavat tänään – oletettavasti ajan hengen mukaisesti etäkokouksena – ja päättävät siitä, yritetäänkö loppusarjat saada pelattua vai luovutaanko niistä. SuomiFutis tiedottaa päätöksestä luonnollisesti heti, kun asia on käsitelty.

IFK Mariehamn on sarjassa sijalla 10, viisi pistettä karsijan paikalla olevaa TPS:ää edellä, kun molemmilta on kaksi runkosarjan peliä pelaamatta. IFK aloitti kauden vahvasti, mutta on saanut viimeisistä yhdeksästä ottelustaan vain kolme tasapelipistettä. Nyt alla on viiden ottelun tappioputki ja paha syöksykierre.

Huonosti ei mene vain kentällä, sillä IFK Mariehamn on pahiten koronaviruksen koettelema joukkue Veikkausliigassa. Ensin joukkueessa todettiin yksi koronatartunta ja sitten neljä lisää. Kaikki pelaajat ja valmennusryhmän jäsenet sekä iso osa taustahenkilöstöstä määrättiin kymmenen päivän karanteeniin. IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kertoikin tiistaina ruotsalaiselle FotbollDirektille, että hänen mielestään kauden voisi päättää runkosarjaan.

– Osa pääsee karanteenista tänään (tiistaina), ja suurin osa saa alkaa pelata ja tehdä töitä perjantaina. Meidän piti pelata HJK:ta vastaan 22. lokakuuta, sitten se siirrettiin lokakuun 29:lle ja lopulta sunnuntaille (1.11.). Jos siis enempää oireita ja ongelmia ei ilmaannu, Mattsson kertoi joukkueen nykytilanteesta.

– Meillä oli ensin yksi koronatapaus ja sitten tuli neljä lisää. Kaikki, jotka olivat harjoituksissa tai kokouksissa, joutuivat karanteeniin. Minä olen antanut negatiivisen testinäytteen, mutta saan silti odottaa. Jos oli kokouksessa läsnä vain minuutin tai kaksi, joutui karanteeniin.

Mattssonin kanta on, että nyt olisi syytä tyytyä 22 kierroksen sarjaan eikä yrittää pelata 27 kierrosta alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Tärkeintä on, että voimme pelata ainakin ne 22 kierrosta. Silloin saamme selville mestarin ja putoajan. Liigaorganisaatio päättää tällä viikolla, pelataanko kierroksia 22 vai 27.

– Henkilökohtaisesti toivon, että kierroksia olisi vain 22. Emme pysty pelaamaan seitsemää kierrosta marraskuun aikana. Riittää, että yhdessäkin joukkueessa on koronatartunnan saanut pelaaja, niin ottelu pitää siirtää. Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei 27 kierroksen pelaaminen onnistu ikinä.